Delicioase ,delicioase cam asta a fost verdictul.Am zis ca pap si apoi asez pe farfurie sa fac o poza,dar nu am mai apucat ca s-a papat tot.Asa ca am ramas doar cu poza la preparat ,cand era in tava.
Ne pregatim toate legumele mai intai:
-curatam ceapa,o spalam si o tocam cat mai marunt.
-ardeiul si gogosarul ii taiem bucatele mici.
-rosia o curatam de coaja si o taiem feliute mititele.
-usturoiul il curatam si il pisam.
-bucatelele de conopida le spalam si le scurgem bine de apa.
Luam pulpele si le parlim putin pe flacara de tot puful.
Le spalam bine si le taiem in doua.
Luam o tava si o ungem cu unt.
Asezam pulpele ,dar le tamponam cu un servet sa absoarbem stropii de apa.
Deasupra presaram toate legumele.
Condimentam cu sare si piper ,dupa gust.
Pasta de rosii o amestecam cu pasta de gogosari si vinul.
Invartim bine si ii dam drumul in tava.
Deasupra presaram putin busuioc.
Acoperim tava cu putin staniol si il gaurim din loc in loc.
O dam in cuptorul incins si lasam pulpele acolo pana sunt bine patrunse.
La urma descoperim tava ,dam foarte putin temperatura cuptorului mai mare si lasam 10 minute asa pentru a prinde o crusta placuta.
Sa aveti pofta!!!