Friptura de miel la cuptor

de Rocsi in Oaie, 25 Apr 2012 | 9855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg carne de miel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • jumatate legatura marar verde
  • 1 ceapa uscata
  • jumatate capatana de usturoi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingura boia de ardei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • circa 1 litru vin rosu
  • 1 cana otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor:

Carnea de miel se spala foarte bine in multe ape si se indeparteaza toate impuritatile. Se taie bucati potrivit de mari.

Intr-un bol punem otetul si circa 2 cani de apa si dam drumul bucatilor de carne acolo si le lasam circa 2 ore pentru a mai indeparta mirosul de miel. Ceapa si usturoiul verde le spalam si le tocam. Mararul il spalam,indepartam cozile si il taiem cat mai marunt. Ceapa uscata o curatam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-un bol mai mare punem toata verdeata tocata,ceapa rondele si usturoiul pisat. Turnam vinul,sarea,piper,boia de ardei si foile de dafin rupte bucatele si le amestecam bine. Scoatem carnea din otet,o trecem pe sub un jet de apa rece,apoi  o punem in bolul cu bait. Punem si o canita apa, amestecm bine si dam carnea la frigider pentru 24 de ore,dar acoperim vasul cu o folie.

A doua zi, punem carnea intr-o tava mai mare. Punem si putin din bait,iar restul il oprim ca mai stropim carnea din cand in cand. Deasupra punem boabe de piper si introducem tava in cuptorul incins.

O lasam la foc potrivit,o mai invartim din cand in cand si o mai stropim cu bait-ul ramas. Cand este bine patrunsa ,oprim cuptorul si acoperim friptura pentru a se pastra frageda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă

pe 17.03 la 09:55

Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

de oanapl 7

pe 16.03 la 21:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă