Piept de pui grecesc cu marar si lamaie

de Rocsi in Pui, 28 Noi 2011 | 6249 vizualizari

 

Mmmmmmm,dar bun mai e!!!!!!Nu sunt adepta combinatiilor ,mai stiu eu cum,dar lamaie mai imi place sa folosesc in unele preparate.Am vazut reteta pe euforia,unde se facea un meniu grecesc si mi s-a parut si simplu si gustos,doar ca am inlocuit uleiul de masline cu unt si am renuntat la ardeiul iute(voi puteti sa le folositi,cum doriti)!!!!

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de piept de pui
  • 1 lingura unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 canita pasta de rosii
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 canita mica de vin rosu
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • marar verde
  • 2 cartofi(sau puteti servi cu altceva)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui grecesc cu marar si lamaie:

Jumatatea de piept de pui o spalam si o tamponam cu un server de bucatarie.

Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-un bol amestecam:pasta de rosii,pasta de tomate,vinul,zeama de lamaie,sare,piper si boia de ardei dupa gust si usturoiul pisat.

Amestecam bine toate aceste ingrediente.

Punem puiul in acesta ,il tavalim de cateva ori pe ambele parti,apoi il dam la frigider cam 30 de minute.

Cei doi cartofi ii curatam,ii spalam si ii taiem pe jumatate.

Luam o tava de aragaz si o ungem cu tot untul.

Punem bucata de pui,cartofii ,apoi tot amestecul de condimente il turnam peste.

Tocam si putin marar verde si presaram deasupra.

Acoperim tava cu staniol ,pe care il gaurim din loc in loc.

O dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita 60 de minute.(daca scade toata zeama puneti putina apa fierbinte sau inca putin vin).

Dupa cele 60 de minute scoateti staniolul si mai lasati 10 minute puiul descoperit.

Apoi scoateti tava si serviti pieptul de pui cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui grecesc cu marar si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

30.11.2011, 19:05

antici!!

ionix 1

01.12.2011, 13:09

Bun rau! Yummilicious.

Rocsi 1

01.12.2011, 17:24

ionela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui grecesc cu lamaie, oregano si usturoi