Niciodata nu am postat reteta de friptura de pui la tigaie,clasica cum ii zic eu,desi o prepar des...Tot am facut,mereu ziceam ca ii fac poza sa va arat si voua reteta mea de fripturica de pui,dar ziceam hai las pe data viitoare.Am servit-o cu un orez cu legume si o salata de varza.E calda ,deci veniti la masa!!!!
Copanelele le spalam bine ,apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
Cand incepe sa sfaraie punem copanelele si le acoperim cu un capac.
Le rumenim 1-2 minute pe fiecare parte,sa iese sangele din ele.
Le condimentam cu sare ,piper si boia de ardei dulce dupa gust,apoi adaugam cate putina apa calda.
Le lasam sa se faca la foc potrivit,acoperite.
Le mai invatim pe cealalta parte,iar le stropim cu apa,pana sunt bine patrunse.
Curatam usturoiul si il pisam.
Cand este bine facuta carnea,incepem sa stropim cu vin rosu(de vreo 2 ori) si punem si usturoiul pisat.
Le mai lasam 2-3 minute pe foc,pana scade toata zeama ,pana se aromatizeaza friptura si cu usturoiul si ramane ca un sosulet.
Deasupra,cand oprin focul,presaram putin patrunjel uscat.
Garnitura:
Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il radem de coaja,il taiem in 3-4 bucati,apoi il facem fasiute subtiri si lungi.
Ardeiul rosu il taiem cubulete.
Rosiile le tocam maruntel.
Intr-o cratita incingem uleiul si punem legumele .
Le sotam cam 1 minute,apoi adaugam 2 cani cu apa.
Orezul il spalam in doua,trei ape,dar sa fie calda.
Cand incep sa fiarba legumele,dam drumul si la orez.
Condimentam cu sare si piper.
Lasam sa se faca la foc potrivit.
Cand a fiert cam pe jumatate punem si rosiile maruntite.
Spre final,cand orezul si legumele sunt bine facute,iar zeama a scazut adaugam zeama de lamaie si mai dam doar cateva clocote.
Inchidem aragazul,presaram marar uscat si acoperim cu un capac 5 minute.
Ne formam o portie pe farfurie ,preparam si o salata de varza si servim.
Pofta buna!!!