Ieri fiind lasatul secului de carne am hotarat sa pregatim un pui pe sticla...A iesit o nebunie de pui,rumen si gustos!!!!
Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde o taiem bucatele .
Intr-un bol amestecam:uleiul,sare,piper,boia de ardei,busuioc,patrunjel,usturoiul pisat,zeama de lamaie ,frunzele de ceapa verde taiate si vinul. Le amestecam bine de tot, apoi punem puiul si il tavalim pe toate partiele prin acest bait. Il lasam acolo 1-2 ore,timp im care il mai intoarcem.
Luam o sticla ,din sticla,si o umplem pe 3 sferturi cu apa. Infingem puiul in sticla. Asezam sticla intr-o tava,iar in tava punem putina apa. Pe pui mai taiem si cateva bucatele de unt si feliute de rosie deasupra . Dam puiul in cuptorul incins. Mai deschidem din cand in cand cuptorul si mai stopim puiul cu bait ce ramane in bol. Intr-o ora si jumatate ,maxim 2 ore puiul este gata,depinde cat de mare este.
Cand este gata il scoatem si servim alaturi de o muratura,o salata sau orice alta garnitura. Pofta buna!!!