Pulpa imbracata in verdeata la cuptor

de Rocsi in Porc, 31 Ian 2012 | 7165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de porc fara os de 800 gr
  • 1 lingura cu varf unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • marar uscat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa imbracata in verdeata la cuptor:

Mai intai spalam bine pulpa.

Punem intr-o oala niste apa la fiert si punem  pulpa.

Cand incepe sa fiarba o spumam.

Carnea o lasam sa fiarba 50 de minute,acoperita cu un capac.

Dupa acest timp o scoatem cu o paleta  pe o farfurie si o lasam sa se racoreasca putin.

Curatam usturoiul si il pisam.

Intr-un bol frecam putin untul.

Adaugam sare,piper,boia de ardei,busuioc,marar ,usturoiul si zeama de lamaie.

Amestecam bine pana obtinem o pasta aromatizata.

Patrunjelul il spalam,indepartam cozile si il tocam.

Dupa ce pulpa s-a racorit putin o ungem cu pasta condimentata.

Apoi o tavalim prin patrunjelul verde tocat.

Punem pulpa intr-o punga de cuptor si turnam un pahar de vin,cu grija sa nu stricam invelisul verde,puneti pe un colt(daca nu aveti punga puneti intr-un vas termorezistent sau unul yena si il acoperiti).

Inchidem punga la gura si o punem intr-o tava.

Dam tava in cuptorul incins cam 1 ora.

Scoatem pulpa,rupem putin punga si o mai dam 10 minute la cuptor sa prinda putina crusta.

Fiind gata o scoatem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa imbracata in verdeata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc, in crusta de mustar