Foi cu crema de ciocolata

de madi_marin in Prajituri, 4 Sep 2010 | 39720 vizualizari

 

Am folosit reteta de foi de la prajitura ,,Foi cu miere,,... a Lianei Geicu postata pe ,,bucataras,,, doar ca am injumatatit cantitatile pentru ca am facut o prajitura mica. Iar crema e delicioasa....Reteta o am de la mama, ea ne facea pe vremuri niste torturi ,,terminatoare,, cu crema asta.....

 

INGREDIENTE

  •  5 Foi:
  • 1 pahar de zahar
  • 1/4 pachet de margarina
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita rasa amoniac
  • faina cat cuprinde
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 50 g cacao
  • 150 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu crema de ciocolata:

Se face intai crema : se pun la foc foarte mic ouale cu zharul, se amesteca continuu pana ce acesta se dizolva. Se adauga cacaoa, se omogenizeaza bine si apoi se pune untul taiat cubulete. Se tine pe foc crema cam 20 de minte amestecand energic si continuu. Se da la frigider.

Foile: se pun intr-un vas pe foc zaharul, margarina, oul , laptele ,esenta de vanilie si mierea si se amesteca pana ce se obtine o compozitie lichida si un pic mai inchisa la culoare. Se toarna intr-un castron mai mare si se adauga amoniacul  si faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare care se poate intinde. Se imparte aluatul in 5 ( tava mea are dimensiunea de 17/23 cm) si se coc foi pe fundul tavii unse cu unt si tapetata cu faina doar la prima foaie, la urmatoarele e nevoie doar de un pic de unt. Foile 2,3, 4 si 5  le intindem direct pe fundul tavii calde , astfel nu vom avea probleme cu aluatul care se intareste intre timp, plus ca vor fi egale ca dimensiune.

Se monteaza prajitura alternand foile si crema. Se pudreaza cu zahar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Toamna07 1

12.12.2012, 12:07

Si pentru mine prajiturile in foi sunt the best !

deyutzky 1

12.12.2012, 19:58

Mikiluca 1

13.04.2013, 14:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec Tigru