Am vazut la Luk reteta zilele trecute si mi s-a pus pata pe ea.Mi s-a parut sa fie pe gustul meu si am zis sa incerc.Si rezultatul???Il veti vedea dar ca si gust,nemaipomenit!!!
Spalam pulpele de pui,indepartam tot puful si le stergem cu un prosop de bucatarie.
Le condimentam cu putina sare si piper pe ambele parti.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Rosiile le dam prin blender.
Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam bine sub jetul de apa.
Intr-o tigaie punem uleiul al incins.
Adaugam ceapa si o lasam la foc potrivit 1-2 minute.
Apoi adaugam usturoiul si il lasam si pe acesta cam 1 minutel(amestecati mereu si nu uitati ,focul potrivit).
Apoi punem rosiile pisate,ciupercile,boiaua de ardei dulce si putina sare si piper.
Mai invartim de cateva ori si inchidem aragazul.
Turnam tot acest amestec intr-un vas yena(vas de ceramica).
Asezam pulpele deasupra,apoi turnam vinul si niste apa ca sa acoperim pulpitele(dar nu puneti foarte multa apa sa inecati pulpele).
Acoperim vasul cu capacul sau.
Il introducem in cuptor si il aprindem.
Le lasam cam 40 de minute,la o temperatura potrivita.
Apoi scoatem capacul si le mai lasam maxim 20 de minute sa prinda o crusta aurie.
Se servesc calde ,cu putin marar deasupra.
Eu am mai pregatit si un piure in care am pus si un morcov fiert(bunatateeeeee).
Sa aveti pofta!!!!