Pui cacciatore

de Rocsi in Pui, 27 Ian 2012 | 3711 vizualizari

 

Am vazut la Luk reteta zilele trecute si mi s-a pus pata pe ea.Mi s-a parut sa fie pe gustul meu si am zis sa incerc.Si rezultatul???Il veti vedea dar ca si gust,nemaipomenit!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe de pui
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 150 gr rosii in suc propriu
  • 1 cutie ciuperci taiate(300 de grame)
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 canita mica de vin rosu(sau alb daca aveti)
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • 3 linguri ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cacciatore:

Spalam pulpele de pui,indepartam tot puful si le stergem cu un prosop de bucatarie.

Le condimentam cu putina sare si piper pe ambele parti.

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam.

Usturoiul il curatam si il pisam.

Rosiile le dam prin blender.

Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam bine sub jetul de apa.

Intr-o tigaie punem uleiul al incins.

Adaugam ceapa si o lasam la foc potrivit 1-2 minute.

Apoi adaugam usturoiul si il lasam si pe acesta cam 1 minutel(amestecati mereu si nu uitati ,focul potrivit).

Apoi punem rosiile pisate,ciupercile,boiaua de ardei dulce si putina sare si piper.

Mai invartim de cateva ori si inchidem aragazul.

Turnam tot acest amestec intr-un vas yena(vas de ceramica).

Asezam pulpele deasupra,apoi turnam vinul si niste apa ca sa acoperim pulpitele(dar nu puneti foarte multa apa sa inecati pulpele).

Acoperim vasul cu capacul sau.

Il introducem in cuptor si il aprindem.

Le lasam cam 40 de minute,la o temperatura potrivita.

Apoi scoatem capacul si le mai lasam maxim 20 de minute sa prinda o crusta aurie.

Se servesc calde ,cu putin marar deasupra.

Eu am mai pregatit si un piure in care am pus si un morcov fiert(bunatateeeeee).

Sa aveti pofta!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cacciatore" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cacciatore - Pollo alla cacciatora