Sa va zic si cu pungile astea.Prima data cand am facut niste pui la cuptor,am luat o punga dar ce avea si condimente in interior.In momentul in care se pregatea carnea a inceput sa iese un miros ce nu mi-a placut si nici nu am mancat.
.Am zis ca nu mai vreau niciodata asa ceva.Acum m-a indrumat cineva sa iau pungi pentru cuptor,dar fara condimente,pentru ca se gasesc.M-am dus ,mi-am luat pungi,am pus condimentele pe care mi le-am dorit si au iesit cele mai gustoase si mai fragede copanele sincer.Sunt nemaipomenit de bune!!!!
Copanelele le spalam bine sub jetul de apa calda.
Incepem sa ne pregatim baitul.
Curatam ceapa ,o spalam si o taiem bucatele potrivite.
Ardeiul rosu si galben il taiem fasii subtiri.
Curatam usturoiul ,il spalam si il taiem feliute.
Mararul si patrunjelul verde il spalam,indepartam cozile si il tocam .
Intr-un lighenas punem:
ceapa,ardeiul rosu si galben,usturoiul,verdeata,putin busuioc,sare,piper si boia de ardei dulce dupa gust,uleiul si vinul.
Toate acestea le amestecam bine cu o lingura.
Dam drumul copanelelor in acest bait,acoperim cu folie si le dam la frigider 2-3 ore.
Dupa acest timp,luam o punga de cuptor, punem carnea cu tot baitul si le imprastiem uniform prin punga.
Legam la gura si o asezam pe o tava.
Dam copanele in cuptorul incins,la o temperatura potrivita pentru 60 de minute.
Dupa acest timp rupem punga,deasupra,dar cu grija pentru a nu curge sosuletul ce s-a format.
Le mai lasam cam 15 minute pana prind o crusta aurie.
Apoi scoatem si servim.
Gustoase,delicioase si de ce nu sanatoase!!!!
Pofta buna!!!