Pieptul de pui(fara piele si fara os) se taie cam in 6 bucati.
se spala bine si se tamponeaza cu niste servete de bucatarie.
le batem putin cu ciocanul pentru snitele.
il ungem cu putin ulei,dupa care condimentam fiecare bucata cu sare,piper si boia de ardei.
punem grill-ul la incins...
Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca.
batem ouale spuma cu albusurile.
apoi adaugam si zaharul treptat si mixam pana ce acesta se topeste.
punem untul topit si esenta de rom.
adaugam si apa minerala si mai mixam putin.
apoi punem praful de copt ,iar spre final faina ,pe care...
Ardeii ii punem la copt pe o tava in cuptor,sau unde ii coaceti voi,depinde de posibilitati.
dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol,ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac.
ii lasam acolo pana se racoresc ,apoi ii decojim,si le indepartam cotorii si semintele.
carnea o spalam...
Untul il punem intr-un bol la topit,pe baie de aburi,dar nu il infierbantati,doar il topiti si il luati de pe baie de aburi.
mixati ouale cu zaharul,pe care il puneti treptat.
incorporam si untul topit .
adaugam praful de copt,coaja de lamaie rasa si esenta de rom.
le amestecam toate...
Intai de toate luam toate legumele si le pregatim.
cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari.
ardeiul rosu si cel galben il spalam si il taiem cubulete.
ceapa o curatam,o spalam si o tocam.
morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
rosia o...
Pulpa de porc o spalam bine si o taiem bucati.
intr-o oala punem apa ,iar cand aceasta fierbe dam drumul la carne.
curatam ceapa si o taiem in patru.
morcovul il curatam si il taiem tot in patru.
punem si legumele impreuna cu carnea la fiert,pana ce carnea este bine patrunsa....
Ficateii de pui ii spalam bine si ii curatam de acea pielita.
ii lasam intr-un vas cu apa rece cam 30 minute ,pentru a iesi sangele din ei.
ceapa o curatam si o tocam fie pestisor,fie mai marunta,dupa dorinta.
Intr-o tigaie punem untul la topit.
cand s-a topit adaugam ceapa si o lasam...
Cerneti faina intr-un bol.
Faceti o gaura in mijloc, puneti drojdia, 1 linguria de zahar si 3-4 linguri de apa calda.
Amestecati putin, lasati 10 minute la crescut.
Apa minerala o incalziti, cat sa fie calduta.
Dupa ce a crescut drojdia, incepeti si framantati.
Adaugati...
Se ia gaina (sa aiba tot scos din interiorul ei) si o spalam bine de tot.
intr-un castron amestecam ulei cu sare,piper,boia de ardei si condimente de pui.
Cu acest unguent,frecam puiul bine de tot si il lasam asa vreo 30 de minute,la frigider.
Apoi il puneti la rotisor si il rumeniti,dar...
Aluatul:
toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,sa nu fie reci.
laptele il punem putin pe foc cat sa fie caldut putin.
intr-un lighean punem faina.
in mijlocul ei facem o gaura.
drojdia o frecam cu o lingurita zahar si un strop ulei.
acesta o turnam in gaura...
Intai de toate relaxati-va si beti o cana de ceai(in cazut vostru poate fi cafea ,o bere sau mai stiu eu ce..eu am baut o cana de ceai si apoi la treaba).
pregatim legumele:
ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
morcovul il curatam si il taiem cubulete.
ardeiul il taiem la fel...
Spalam pipotele si ficatelul de pui.
Intr-o oala punem pipotele de pui.
cand au fiert cam pe jumatate ,punem si ficatelul si le lasam sa fiarba,dar nu le lasati pana se farama.
Spalam organele de porc.
Le punem intr-o oala la fiert si cand sunt gata le punem la racorit.
limba o...
http://www.bucataras.ro/retete/pizza-de-post-19366.html aluatul este facut dupa reteta de aici.
Taiem pastramioara si kaizerul bucatele.
ghebele fierte le tocam ,dar nu prea marunt.
maslinele le taiem felii.
luam jumatate din aluatul de mai sus.
intindem o foaie rotunda si o...
Pulpa de porc o spalam bine si o tamponam cu servete de bucatarie de surplusul de apa.
cabanosul il taiem rondele de 3-4 cm lungime.
4 catei de usturoi ii curatam si ii taiem pe jumatate.
gaurim pulpa din loc in loc,punem bucati de cabanos si jumatati de catei de usturoi.
ceapa verde...
Intai de toate operatiunile ,cu o seara inainte pregatiti smantana.
intr-un bol puneti faina de porumb.
peste faina puneti o sita ,iar pe sita un prosop de bucatarie curat.
turnati in acel prosop smantana si o lasati pana a 2 a zi,dimineata,si se scurge bine.
dimineata o luati din...
Intr- oala punem niste apa cu sare,piper,patrunjel si marar uscat.
le punem pe foc la fiert.
cand fierbe apa cu condimente ,adaugam bucatile de soia si le fierbem binisor.
cand sunt gata le stoarcem bine de zeama si le lasam la racorit.
intr-un bol punem apa minerala ,sare,piper si...
Aluatul:
Punem faina intr-un bol.
mixam margarina cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste.
drojdia o punem intr-un castron,punem o lingurita zahar si o amestecam pana ce drojdia se dizolva.
turnam margarina mixata si drojdia dizolvata peste faina.
le amestecam putin cu mana....
Cartofii ii curatam si ii spalam.
ii stergem de surplusul de apa si ii taiem in 6 sau 8 bucati.
luam o tava de cuptor si o ungem cu ulei.
asezam cartofii acolo si ii tavalim prin acel ulei.
ii condimentam cu sare,piper si boia de ardei.
curatam usturoiul si il tocam foarte marunt....
Separam albusurile de galbenusuri(ouale trebuie neaparat sa fie la temperatura camerei).
Mixam galbenusurile cu zaharul treptat ,pana ce acesta din urma se topeste,iar galbenusurile se albesc.
adaugam zaharul vanilat,esenta si coaja de lamaie rasa si o incorporam in galbenusuri.
separat...
Dovlecelul il spalam si il curatam de coaja.
il taiem felii rotunde apoi il sarez putin.
intr-un bol punem apa minerala,putina sare,piper si marar.
apoi adaugam faina,putina cate putina,in ploaie,pana obtinem un aluat mai gros ca la clatite.
punem pe o farfurie putina faina alba....
Fasolea verde o punem la decongelat.
Copanele de pui le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie de surplusul de apa.
le condimentam cu sare,piper si boia de ardei.
le punem intr-un bol si turnam vinul peste ele.
le acoperim cu folie si le dam la frigider cam 30...
Intai de toate scoateti varza cu o seara inainte(eu fac asta pentru ca nu mananc prea sarat).
apoi rand pe rand pregatim legumele:
morcovul il radem si il taiem cubulete mici.
ceapa o curatam si o taiem marunt.
rosiile le tocam.
varza o scurgem bine de apa si o tocam.
intr-o...
Pregatim mai intai de toate aluatul:
punem intr-un bol borsul ,uleiul si zaharul.
le amestecam bine cu un tel pana ce zaharul se topeste.
adaugam esenta si coaja de lamaie.
praful de copt il amestecam cu faina,apoi o incorporam treptat peste restul ingredientelor in bol.
framantam...
Pulpele de pui le spalam si le tamponam cu niste servete de bucatarie.
le batem putin cu ciocanul de snitele si le condimentam cu sare si piper.
asezam pe fiecare cate o bucata de kaizer si cate o felie de ardei galben si ardei rosu,taiate mai grosut.
le rulam foarte strans.
oul il...
Luam cele doua cotlete de porc si le spalam bine.
le tamponam cu niste servete de bucatarie.
le batem putin cu ciocanul de snitele.
curatam catelul de usturoi,il taiem in doua si cu el frecam bucatile de carne.
apoi le ungem cu putin ulei si le condimentam cu sare,piper,boia de ardei...
Intai de toate pregatim toate legumele.
cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari.
ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
ardeiul rosu il taiem patratele.
rosiile le decojim si le tocam....
Amestecam mai intai faina cu nuca de cocos si zaharul.
apoi adaugam praful de copt si esenta de vanilie.
dupa care incepem sa turnam apa minerala treptat, si mixam continuu pana ce zaharul se topeste.
Se unge o tava cu margarina.
se toarna cam 3 sferturi din compozitie in tava....
Mai intai pregatim blatul:
intr-un bol punem apa minerala putin calduta,praful de sare si uleiul.
drojdia o frecam cu putin zahar si o adaugam in bol.
la urma adaugam faina treptat,pana obtinem un aluat usor de modelat si nelipicos.
il lasam la odihnit 10-15 minute.
preparam...
Pieptul de pui il spalam bine ,il tamponam cu niste servetele de bucatarie si il taiem bucati,pe lung ,mai groase.
ceapa o curatam,o spalm si o tocam marunt.
rosiile le scoatem din conserva si le taiem cubulete.
intr-o tigaie punem un cub de unt la topit .
adaugam ceapa si rosiile...
Intai de toate stoarcem portocalele pentru a obtine sucul.
inr-un bol amestecam sucul ,apa minerala si zaharul pudra.
invartim cu un tel pana se dizolva zaharul.
adaugam praful de sare,esenta de vanilie,coaja de portocala rasa si le incorporam.
punem si praful de copt.
la urma...
Piept de pui gratinat
Pieptul de pui(fara piele si fara os) se taie cam in 6 bucati. se spala bine si se tamponeaza cu niste servete de bucatarie. le batem putin cu ciocanul pentru snitele. il ungem cu putin ulei,dupa care condimentam fiecare bucata cu sare,piper si boia de ardei. punem grill-ul la incins...
Chec cu zmeura
Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca. batem ouale spuma cu albusurile. apoi adaugam si zaharul treptat si mixam pana ce acesta se topeste. punem untul topit si esenta de rom. adaugam si apa minerala si mai mixam putin. apoi punem praful de copt ,iar spre final faina ,pe care...
Mancare de muschi de porc cu ardei copti
Ardeii ii punem la copt pe o tava in cuptor,sau unde ii coaceti voi,depinde de posibilitati. dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol,ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. ii lasam acolo pana se racoresc ,apoi ii decojim,si le indepartam cotorii si semintele. carnea o spalam...
Fursecuri cu nutella si dulceata de capsuni
Untul il punem intr-un bol la topit,pe baie de aburi,dar nu il infierbantati,doar il topiti si il luati de pe baie de aburi. mixati ouale cu zaharul,pe care il puneti treptat. incorporam si untul topit . adaugam praful de copt,coaja de lamaie rasa si esenta de rom. le amestecam toate...
Ciorba de cartofi cu leustean
Intai de toate luam toate legumele si le pregatim. cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. ardeiul rosu si cel galben il spalam si il taiem cubulete. ceapa o curatam,o spalam si o tocam. morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. rosia o...
Pulpa de porc in sos de vin rosu
Pulpa de porc o spalam bine si o taiem bucati. intr-o oala punem apa ,iar cand aceasta fierbe dam drumul la carne. curatam ceapa si o taiem in patru. morcovul il curatam si il taiem tot in patru. punem si legumele impreuna cu carnea la fiert,pana ce carnea este bine patrunsa....
Tocanita de ficatei cu ceapa
Ficateii de pui ii spalam bine si ii curatam de acea pielita. ii lasam intr-un vas cu apa rece cam 30 minute ,pentru a iesi sangele din ei. ceapa o curatam si o tocam fie pestisor,fie mai marunta,dupa dorinta. Intr-o tigaie punem untul la topit. cand s-a topit adaugam ceapa si o lasam...
Gogosi aromate de post
Cerneti faina intr-un bol. Faceti o gaura in mijloc, puneti drojdia, 1 linguria de zahar si 3-4 linguri de apa calda. Amestecati putin, lasati 10 minute la crescut. Apa minerala o incalziti, cat sa fie calduta. Dupa ce a crescut drojdia, incepeti si framantati. Adaugati...
Gaina nasilor
Se ia gaina (sa aiba tot scos din interiorul ei) si o spalam bine de tot. intr-un castron amestecam ulei cu sare,piper,boia de ardei si condimente de pui. Cu acest unguent,frecam puiul bine de tot si il lasam asa vreo 30 de minute,la frigider. Apoi il puneti la rotisor si il rumeniti,dar...
Pasca traditionala
Aluatul: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,sa nu fie reci. laptele il punem putin pe foc cat sa fie caldut putin. intr-un lighean punem faina. in mijlocul ei facem o gaura. drojdia o frecam cu o lingurita zahar si un strop ulei. acesta o turnam in gaura...
Risotto cu masline
Intai de toate relaxati-va si beti o cana de ceai(in cazut vostru poate fi cafea ,o bere sau mai stiu eu ce..eu am baut o cana de ceai si apoi la treaba). pregatim legumele: ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. morcovul il curatam si il taiem cubulete. ardeiul il taiem la fel...
Drob mixt
Spalam pipotele si ficatelul de pui. Intr-o oala punem pipotele de pui. cand au fiert cam pe jumatate ,punem si ficatelul si le lasam sa fiarba,dar nu le lasati pana se farama. Spalam organele de porc. Le punem intr-o oala la fiert si cand sunt gata le punem la racorit. limba o...
Pizza cu ghebe
http://www.bucataras.ro/retete/pizza-de-post-19366.html aluatul este facut dupa reteta de aici. Taiem pastramioara si kaizerul bucatele. ghebele fierte le tocam ,dar nu prea marunt. maslinele le taiem felii. luam jumatate din aluatul de mai sus. intindem o foaie rotunda si o...
Pulpa impanata la cuptor
Pulpa de porc o spalam bine si o tamponam cu servete de bucatarie de surplusul de apa. cabanosul il taiem rondele de 3-4 cm lungime. 4 catei de usturoi ii curatam si ii taiem pe jumatate. gaurim pulpa din loc in loc,punem bucati de cabanos si jumatati de catei de usturoi. ceapa verde...
Pasca cu branza,crema de smantana si nuca
Intai de toate operatiunile ,cu o seara inainte pregatiti smantana. intr-un bol puneti faina de porumb. peste faina puneti o sita ,iar pe sita un prosop de bucatarie curat. turnati in acel prosop smantana si o lasati pana a 2 a zi,dimineata,si se scurge bine. dimineata o luati din...
Snitele de soia
Intr- oala punem niste apa cu sare,piper,patrunjel si marar uscat. le punem pe foc la fiert. cand fierbe apa cu condimente ,adaugam bucatile de soia si le fierbem binisor. cand sunt gata le stoarcem bine de zeama si le lasam la racorit. intr-un bol punem apa minerala ,sare,piper si...
Invartita moldoveneasca
Aluatul: Punem faina intr-un bol. mixam margarina cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste. drojdia o punem intr-un castron,punem o lingurita zahar si o amestecam pana ce drojdia se dizolva. turnam margarina mixata si drojdia dizolvata peste faina. le amestecam putin cu mana....
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Cartofii ii curatam si ii spalam. ii stergem de surplusul de apa si ii taiem in 6 sau 8 bucati. luam o tava de cuptor si o ungem cu ulei. asezam cartofii acolo si ii tavalim prin acel ulei. ii condimentam cu sare,piper si boia de ardei. curatam usturoiul si il tocam foarte marunt....
Pandispan marmorat
Separam albusurile de galbenusuri(ouale trebuie neaparat sa fie la temperatura camerei). Mixam galbenusurile cu zaharul treptat ,pana ce acesta din urma se topeste,iar galbenusurile se albesc. adaugam zaharul vanilat,esenta si coaja de lamaie rasa si o incorporam in galbenusuri. separat...
Dovlecel pane de post
Dovlecelul il spalam si il curatam de coaja. il taiem felii rotunde apoi il sarez putin. intr-un bol punem apa minerala,putina sare,piper si marar. apoi adaugam faina,putina cate putina,in ploaie,pana obtinem un aluat mai gros ca la clatite. punem pe o farfurie putina faina alba....
Copanele cu usturoi si fasole verde la cuptor
Fasolea verde o punem la decongelat. Copanele de pui le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie de surplusul de apa. le condimentam cu sare,piper si boia de ardei. le punem intr-un bol si turnam vinul peste ele. le acoperim cu folie si le dam la frigider cam 30...
Piept de pui pe pat de varza murata
Intai de toate scoateti varza cu o seara inainte(eu fac asta pentru ca nu mananc prea sarat). apoi rand pe rand pregatim legumele: morcovul il radem si il taiem cubulete mici. ceapa o curatam si o taiem marunt. rosiile le tocam. varza o scurgem bine de apa si o tocam. intr-o...
Cornulete cu nuca de post
Pregatim mai intai de toate aluatul: punem intr-un bol borsul ,uleiul si zaharul. le amestecam bine cu un tel pana ce zaharul se topeste. adaugam esenta si coaja de lamaie. praful de copt il amestecam cu faina,apoi o incorporam treptat peste restul ingredientelor in bol. framantam...
Rulouri cu ardei rosu si galben
Pulpele de pui le spalam si le tamponam cu niste servete de bucatarie. le batem putin cu ciocanul de snitele si le condimentam cu sare si piper. asezam pe fiecare cate o bucata de kaizer si cate o felie de ardei galben si ardei rosu,taiate mai grosut. le rulam foarte strans. oul il...
Cotlete de porc cu salata de primavara
Luam cele doua cotlete de porc si le spalam bine. le tamponam cu niste servete de bucatarie. le batem putin cu ciocanul de snitele. curatam catelul de usturoi,il taiem in doua si cu el frecam bucatile de carne. apoi le ungem cu putin ulei si le condimentam cu sare,piper,boia de ardei...
Ciorba de legume cu ghebe
Intai de toate pregatim toate legumele. cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. ardeiul rosu il taiem patratele. rosiile le decojim si le tocam....
Chec cu nuca de cocos si visine
Amestecam mai intai faina cu nuca de cocos si zaharul. apoi adaugam praful de copt si esenta de vanilie. dupa care incepem sa turnam apa minerala treptat, si mixam continuu pana ce zaharul se topeste. Se unge o tava cu margarina. se toarna cam 3 sferturi din compozitie in tava....
Pizza de post
Mai intai pregatim blatul: intr-un bol punem apa minerala putin calduta,praful de sare si uleiul. drojdia o frecam cu putin zahar si o adaugam in bol. la urma adaugam faina treptat,pana obtinem un aluat usor de modelat si nelipicos. il lasam la odihnit 10-15 minute. preparam...
Pui picant pe pat de paste
Pieptul de pui il spalam bine ,il tamponam cu niste servetele de bucatarie si il taiem bucati,pe lung ,mai groase. ceapa o curatam,o spalm si o tocam marunt. rosiile le scoatem din conserva si le taiem cubulete. intr-o tigaie punem un cub de unt la topit . adaugam ceapa si rosiile...
Clatite cu suc de portocale
Intai de toate stoarcem portocalele pentru a obtine sucul. inr-un bol amestecam sucul ,apa minerala si zaharul pudra. invartim cu un tel pana se dizolva zaharul. adaugam praful de sare,esenta de vanilie,coaja de portocala rasa si le incorporam. punem si praful de copt. la urma...