Tarta cu branza si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 29 Mai 2011 | 4560 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura apa rece
  • 4-5 linguri faina
  • jumatate plic praf de copt
  • 1 esenta vanilie

crema:

  • 350 gr branza de vaci
  • 150 gr smantana mai groasa pentru frisca
  • jumatate cana de zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr capsuni(eu am avut conjelate)

jeleu:

  • 200 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 6 foi gelatina
  • optional 3-4 linguri apa(daca aveti capsunile congelate puneti zeama de la ele.eu asa am avut)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si capsuni:

blat:

mixam ouale spuma cu zaharul.

adaugam apa,praful de copt si esenta de vanilie.

la urma incorporam faina.

ungem o tava rotunda cu putina margarina,punem hartie de copt si punem compozitia in tava.

o dam in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita si lasam acolo pana blatul este copt.

il scoatem si il lasam sa se raceasca.

crema:

capsunile le decongelam(sau le spalam daca sunt proaspete).

le pasam in blender.

smantana o batem frisca cu zaharul pudra ,treptat.

branza o sfaramitam cu mana si o punem peste frisca.

mai mixam putin,apoi adaugam capsunile pasate si zaharul vanilat.

amestecam bine cu mixerul.

jeleul:

foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute in apa rece.

capsunile decongelate le pasam in blender.

intr-o cratita punem capsunile si zaharul  si le punem pe foc,si le lasam acolo pana se topeste zaharul bine de tot.

dupa ce s-a topit zaharul luam cratita de pe foc,adaugam gelatina hidratata si invartim bine de tot.

o lasam putin sa se raceasca.

asamblare:

intr-o tava detasabile de tort tapetam cu folie alimentara.

punem blatul,iar peste acesta crema de branza pe care o intindem uniform.

deasupra punem jeleul caldut.

dam la frigider cateva ore,apoi servim.

Pofta buna!!!!!!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mirela0911 1

31.05.2011, 20:26

Rocs, amandoua amandoua

elena1988 1

31.05.2011, 22:07

este la fel ca a ta, de fapt am 2 una mare care pe mijloc are loc sa mai pui si altceva ca un fel de sertar, si una mai mica

Rocsi 1

01.06.2011, 11:07

-saru-mana mirela asemenea
-supe elena..mie una mi se pare practica ca o poti strange

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamaie si bezea