Cerneti faina intr-un bol.
Faceti o gaura in mijloc, puneti drojdia, 1 linguria de zahar si 3-4 linguri de apa calda.
Amestecati putin, lasati 10 minute la crescut.
Apa minerala o incalziti, cat sa fie calduta.
Dupa ce a crescut drojdia, incepeti si framantati.
Adaugati zaharul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si portocala si vanilia.
Turnati apa minerala calduta treptat, framantati pana obtineti un aluat omogen.
Adaugati uleiul, mai framantati pana este bine incorporat.
Acoperiti aluatul, il lasati la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Presarati faina de masa de lucru, rasturnati aluatul crescut.
Intindeti cu sucitorul o foaie nu foarte subire, decupati cu un pahar gogosile.
Presarati putina faina pe masa, asezati gogosile decupate si le lasati sa creasca 20-25 de minute.
Intr-o tigaie incingeti mai mult ulei.
Puneti gogosile, cu partea de deasupra in tigaie, le rumeniti la foc mic pe ambele parti.
Le scoateti intr-un bol, pe servetele, cu o paleta.
Le pudrati calde cu zahar si serviti.
Pofta buna!