Copanelele le spalam bine cu apa calda si incercam sa indepartam tot puful ce mai este pe ele.
rosiile le decojim si le taiem cubulete.
morcovul il radem de coaja apoi il maruntim.
ceapa o curatam,o spalam bine si o tocam marunt.
ardeiul rosu ii indepartam semintele,apoi il...
Cartofii ii spala si le radem coaja.
ii taiem cuburi mai mari.
ii punem intr-o oala cu apa la fiert,si cu un strop de sare,circa 15-20 de minute.
dupa acest timp de fierbere ii scurgem bine de apa.
luam o tava de cuptor si asezam hartie de copt in ea.
punem cartofii in tava,si ii...
Visinele ,dupa ce le scoatem samburii,le punem la scurs pe o sita,iar dedesubt puneti o farfurioara unde sa se scurga sucul,pentru ca veti folosi din el la jeleu.
Mixam ouale cu zaharul,pana isi dubleaza volumul.
adaugam praful de copt si esenta de vanilie.
apoi faina ,in ploaie.
la...
Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa. Le indepartam coditele si le scoatem samburii.(cantitatea de la ingrediente de
care v-am zis este cea ramasa dupa ce am scos samburii).
Intr-o oala de tuci(sau una mai groasa) punem un rand de visine ,unul de zahar,iar visine si iar...
Fileurile le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie.
Intr-un castronel amestecam uleiul de masline cu putina sare,piper si boia de ardei iute.
Amestecam bine,iar cu acest sosulet ungem fileurile pe ambele parti.
Luam o tava ,asezam niste hartie de copt...
Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat.
visinele le spalam bine si le indepartam coditele.
punem in borcane visine,cat sa fie pana la jumatate.
masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem...
Scoatem toate ingredientele inainte de a face aluatul si le lasam putin la loc cald,pentru a fi la temperatura camerei.
faina o punem intr-un bol.
batem ouale spuma cu un praf de sare.
droajdia o frecam cu o lingurita de zahar.
iaurtul il punem intr-un ibric si il punem pe foc sa il...
Dovleceii ii spalam bine si ii curatam de coaja.
ii taiem bucati,ii presaram cu putina sare si ii lasam sa iese apa din ei.
intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare.
adaugam apa minerala si putin piper.
punem si cele 3 linguri ulei,apoi faina ,pe care o turnam cate putin,pana...
Cartofii ii spalam ,ii radem de coaja si ii punem la fiert cam 15 minute cu un praf de sare.
pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie.
il taiem felii mai maricele.
il batem putin cu ciocanul de snitele ,apoi il condimentam cu sare,piper si boia de ardei...
Intai si intai pregatim toate legumele .
cartofii ii spalam ,ii radem si ii taiem cuburi mai maricele.
morcovul il curatam si il taiem bucatele mici.
ardeiul rosu si galben si taiem cubulete.
cepele le curatam,le spalam si le tocam.
rosia o spalam,o curatam de coaja si o taiem...
Ciresele si visinele le spalam bine in cateva ape.
le indepartam coditele si le scoatem samburii.
le punem la scurs pe o sita cat timp pregatim compozitia aluatului.
Separam galbenusurile de albusuri.
galbenusurile le mixam cu zaharul ,pe care il adaugam treptat.
le mixam pana ce...
Spalati mai intai fructele cu putina apa cada.
le taiati in doua .
luati un storcator,fie el electric,fie manual si stoarceti sucul fructelor.
daca nu aveti storcator ,bagati o furculita in mijlocul fiecarei jumatate de fruct ,si rasuciti cu o mana furculita iar cu cealalta...
Ficatul il spalam bine in 2,3 ape.
il curatam de pielitele ce le mai are,apoi il lasam intr-o cratita cu apa rece cam 20 minute,pentru a iesi sangele din el.
rosiile le curatam de coaja si le taiem bucatele.
ceapa o spalam bine si o taiem rondele.
intr-o tigaie punem uleiul la incins....
Morcovii si pastarnacul il spalam bine.
ii punem intr-o oala cu apa la fiert,la foc potrivit.
cand sunt gata ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca.
cartofii ii spalam si acestia si ii punem in alta oala cu apa la fiert.
dupa ce legumele au fiert si s-au racit le curatam de coaja si...
Banana o curatam de coaja si o taiem bucatele.
portocala o curatam,o desfacem feliute si o taiem cubulete.
mandarina o curatam,o desfacem si o taiem bucatele mici.
marul il spalam,il curatam de coaja ,ii scoatem cotorul si il taiem feliute mici.
para o spalam,o curatam de coaja si o...
Pieptul de pui il spalam bine ,il tamponam cu niste servete de bucatarie si il taiem bucatele.
ciupercutele le spalam si le taiem feliute.
ceapa o curatam ,o spalam si o tocam marunt.
morcovul il radem de coaja si il taiem rondele.
rosiile le curatam de pielita si le taiem cuburi....
Laptele il punem intr-o cratita cu zaharul vanilat si il punem pe foc la fiert
mixam galbenusurile spuma cu zaharul.
adaugam si faina usor,apoi cacaua.
le incorporam bine.
luam cateva linguri din laptele pus la fiert si il punem in compozitia de galbenusuri pentru a o mai subtia....
Untul il punem la topit pe baie de aburi,apoi il lasam sa se raceasca.
Mixam ouale spuma cu zaharul,pe care il punem treptat,pana toate cristalele se topesc.
incorporam untul topit si esenta.
adaugam si laptele usor.
mai apoi praful de copt.
la urma punem faina treptat,pana...
Aluatul foietaj il punem la dezghetat.
Pieptul de pui,fara os si fara piele,il spalam bine si il taiem in doua bucati.
il punem intr-o tigaita cu apa si il fierbem cam 15-20 minute,cu un praf de sare si piper.
dupa ce s-a fiert il scotem pe o farfurie la racit.
curatam ceapa si o...
Punem apa intr-o tigaita.
o asezam pe ochiul aragazului iar in momentul in care incepe sa fiarba punem cele doua pliculete de ceai.
le fierbem 1 minut.
dam ceaiul deoparte,scoatem pliculetele si il lasam sa se racoreasca.
spalam lamaile si lime-ul.
taiem cateva feliute dintr-o...
Dulceata de capsuni reteta
Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa.
apoi le luam si le indepartam coditele.
intr-o oala de tuci(sau macar o oala mai groasa) punem 3 cani de apa si zaharul.
asezam oala pe foc,la foc potrivit,si punem la fiert siropul.
il...
Intai de toate spalam bine toate capsunile, le punem intr-o sita sa se scurga de apa.
Le scoatem coditele usor, fara a le strivi.
Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa oricum) puneti un rand capsuni, unul zahar, iar capsuni, iar zahar si tot asa pana terminati si capsunile si zaharul....
Intr-o cratita punem zaharul ,laptele,margarina si cacaua.
o punem pe foc si ii dam cateva clocote.
luam cratita de pe foc si lasam sa sa raceasca acest sirop.
separam albusurile de galbenusuri.
albusurile le batem spuma.
peste siropul rece punem faina.
apoi incorporam...
Pulpele de pui le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie.
le taiem in doua si le crestam putin(daca sunt prea mari).
firul de ceapa il spalam si il taiem.
usturoiul il curatam si il taiem feliute.
intr-un bol amestecam sare,piper,boia de ardei.
apoi punem...
Cartoful il spalam,il radem de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
ceapa si usturoiul il curatam,il spalam si le tocam in blender.
mararul si patrunjelul il spalam,le indepartam cozile si il tocam.
intr-un bol punem carnea.
peste adaugam toate verdeturile.
painea o...
Muschiuletul il spalam bine,il tamponam cu niste servete de bucatarie de surplusul de apa,apoi il taiem bucati.
ceapa o curatam ,o spalam si o taiem rondele.
ciupercile le spalam bine,si daca sunt mai mari le taiem in doua sau patru bucati.
usturoiul il curatam si il spalam,apoi il taiem...
blat:
mixam ouale spuma cu zaharul.
adaugam apa,praful de copt si esenta de vanilie.
la urma incorporam faina.
ungem o tava rotunda cu putina margarina,punem hartie de copt si punem compozitia in tava.
o dam in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita si lasam acolo pana blatul...
Laptele il punem la fiert cu un praf de sare.
dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca.
cand este doar putin caldut,nu cald,ci o tenta doar de caldut,turnam paharul de sana.
il amestecam bine cu laptele si il lasam la loc cald pana a doua zi.
daca a 2a zi nu este inca facut,il mai...
Cartofii ii spalam si le radem coaja.
ii taiem in 3 sau in 4(daca sunt micuti ii lasati intregi).
ceapa verde o curatam o spalam si o taiem rondele.
mararul verde ii indepartam cozile,il spalam si il tocam marunt.
intr-un bol adaugam uleiul,sare,piper si boia de ardei.
asezam...
Punem faina intr-un bol.
apa o punem pe foc si o facem putin calduta.
drojdia o frecam cu o lingurita zahar.
turnam drojdia peste faina.
presaram si sarea si zaharul si amestecam putin cu mana.
apoi punem apa calduta,putina cate putina ,si framantam pana obtinem consistenta...
Copanele cu orez si legume de sezon
Copanelele le spalam bine cu apa calda si incercam sa indepartam tot puful ce mai este pe ele. rosiile le decojim si le taiem cubulete. morcovul il radem de coaja apoi il maruntim. ceapa o curatam,o spalam bine si o tocam marunt. ardeiul rosu ii indepartam semintele,apoi il...
Cartofi noi cu cascaval la cuptor
Cartofii ii spala si le radem coaja. ii taiem cuburi mai mari. ii punem intr-o oala cu apa la fiert,si cu un strop de sare,circa 15-20 de minute. dupa acest timp de fierbere ii scurgem bine de apa. luam o tava de cuptor si asezam hartie de copt in ea. punem cartofii in tava,si ii...
Prajitura cu branza si visine
Visinele ,dupa ce le scoatem samburii,le punem la scurs pe o sita,iar dedesubt puneti o farfurioara unde sa se scurga sucul,pentru ca veti folosi din el la jeleu. Mixam ouale cu zaharul,pana isi dubleaza volumul. adaugam praful de copt si esenta de vanilie. apoi faina ,in ploaie. la...
Dulceata de visine
Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa. Le indepartam coditele si le scoatem samburii.(cantitatea de la ingrediente de care v-am zis este cea ramasa dupa ce am scos samburii). Intr-o oala de tuci(sau una mai groasa) punem un rand de visine ,unul de zahar,iar visine si iar...
Fileuri de muschi italienesti
Fileurile le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie. Intr-un castronel amestecam uleiul de masline cu putina sare,piper si boia de ardei iute. Amestecam bine,iar cu acest sosulet ungem fileurile pe ambele parti. Luam o tava ,asezam niste hartie de copt...
Compot de visine
Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat. visinele le spalam bine si le indepartam coditele. punem in borcane visine,cat sa fie pana la jumatate. masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem...
Gogosi cu iaurt si nuca
Scoatem toate ingredientele inainte de a face aluatul si le lasam putin la loc cald,pentru a fi la temperatura camerei. faina o punem intr-un bol. batem ouale spuma cu un praf de sare. droajdia o frecam cu o lingurita de zahar. iaurtul il punem intr-un ibric si il punem pe foc sa il...
Dovlecel pane la cuptor
Dovleceii ii spalam bine si ii curatam de coaja. ii taiem bucati,ii presaram cu putina sare si ii lasam sa iese apa din ei. intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare. adaugam apa minerala si putin piper. punem si cele 3 linguri ulei,apoi faina ,pe care o turnam cate putin,pana...
Straturi de cartofi cu piept de pui
Cartofii ii spalam ,ii radem de coaja si ii punem la fiert cam 15 minute cu un praf de sare. pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie. il taiem felii mai maricele. il batem putin cu ciocanul de snitele ,apoi il condimentam cu sare,piper si boia de ardei...
Ciorba de cartofi noi cu loboda
Intai si intai pregatim toate legumele . cartofii ii spalam ,ii radem si ii taiem cuburi mai maricele. morcovul il curatam si il taiem bucatele mici. ardeiul rosu si galben si taiem cubulete. cepele le curatam,le spalam si le tocam. rosia o spalam,o curatam de coaja si o taiem...
Prajitura cu visine si cirese
Ciresele si visinele le spalam bine in cateva ape. le indepartam coditele si le scoatem samburii. le punem la scurs pe o sita cat timp pregatim compozitia aluatului. Separam galbenusurile de albusuri. galbenusurile le mixam cu zaharul ,pe care il adaugam treptat. le mixam pana ce...
Suc de citrice
Spalati mai intai fructele cu putina apa cada. le taiati in doua . luati un storcator,fie el electric,fie manual si stoarceti sucul fructelor. daca nu aveti storcator ,bagati o furculita in mijlocul fiecarei jumatate de fruct ,si rasuciti cu o mana furculita iar cu cealalta...
Mancare de ficat cu rosii si ceapa verde
Ficatul il spalam bine in 2,3 ape. il curatam de pielitele ce le mai are,apoi il lasam intr-o cratita cu apa rece cam 20 minute,pentru a iesi sangele din el. rosiile le curatam de coaja si le taiem bucatele. ceapa o spalam bine si o taiem rondele. intr-o tigaie punem uleiul la incins....
Salata boeuf de post
Morcovii si pastarnacul il spalam bine. ii punem intr-o oala cu apa la fiert,la foc potrivit. cand sunt gata ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca. cartofii ii spalam si acestia si ii punem in alta oala cu apa la fiert. dupa ce legumele au fiert si s-au racit le curatam de coaja si...
Salata de fructe
Banana o curatam de coaja si o taiem bucatele. portocala o curatam,o desfacem feliute si o taiem cubulete. mandarina o curatam,o desfacem si o taiem bucatele mici. marul il spalam,il curatam de coaja ,ii scoatem cotorul si il taiem feliute mici. para o spalam,o curatam de coaja si o...
Paste cu pui si ciuperci
Pieptul de pui il spalam bine ,il tamponam cu niste servete de bucatarie si il taiem bucatele. ciupercutele le spalam si le taiem feliute. ceapa o curatam ,o spalam si o tocam marunt. morcovul il radem de coaja si il taiem rondele. rosiile le curatam de pielita si le taiem cuburi....
Budinca de casa cu ciocolata si capsuni
Laptele il punem intr-o cratita cu zaharul vanilat si il punem pe foc la fiert mixam galbenusurile spuma cu zaharul. adaugam si faina usor,apoi cacaua. le incorporam bine. luam cateva linguri din laptele pus la fiert si il punem in compozitia de galbenusuri pentru a o mai subtia....
Briose cu dulceata de capsuni
Untul il punem la topit pe baie de aburi,apoi il lasam sa se raceasca. Mixam ouale spuma cu zaharul,pe care il punem treptat,pana toate cristalele se topesc. incorporam untul topit si esenta. adaugam si laptele usor. mai apoi praful de copt. la urma punem faina treptat,pana...
Placinta cu piept de pui
Aluatul foietaj il punem la dezghetat. Pieptul de pui,fara os si fara piele,il spalam bine si il taiem in doua bucati. il punem intr-o tigaita cu apa si il fierbem cam 15-20 minute,cu un praf de sare si piper. dupa ce s-a fiert il scotem pe o farfurie la racit. curatam ceapa si o...
Lemon Ice Tea
Punem apa intr-o tigaita. o asezam pe ochiul aragazului iar in momentul in care incepe sa fiarba punem cele doua pliculete de ceai. le fierbem 1 minut. dam ceaiul deoparte,scoatem pliculetele si il lasam sa se racoreasca. spalam lamaile si lime-ul. taiem cateva feliute dintr-o...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa. apoi le luam si le indepartam coditele. intr-o oala de tuci(sau macar o oala mai groasa) punem 3 cani de apa si zaharul. asezam oala pe foc,la foc potrivit,si punem la fiert siropul. il...
Gem de capsuni
Intai de toate spalam bine toate capsunile, le punem intr-o sita sa se scurga de apa. Le scoatem coditele usor, fara a le strivi. Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa oricum) puneti un rand capsuni, unul zahar, iar capsuni, iar zahar si tot asa pana terminati si capsunile si zaharul....
Negresa
Intr-o cratita punem zaharul ,laptele,margarina si cacaua. o punem pe foc si ii dam cateva clocote. luam cratita de pe foc si lasam sa sa raceasca acest sirop. separam albusurile de galbenusuri. albusurile le batem spuma. peste siropul rece punem faina. apoi incorporam...
Pulpe de pui marinate la grill
Pulpele de pui le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie. le taiem in doua si le crestam putin(daca sunt prea mari). firul de ceapa il spalam si il taiem. usturoiul il curatam si il taiem feliute. intr-un bol amestecam sare,piper,boia de ardei. apoi punem...
Chiftelute cu verdeata la cuptor
Cartoful il spalam,il radem de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. ceapa si usturoiul il curatam,il spalam si le tocam in blender. mararul si patrunjelul il spalam,le indepartam cozile si il tocam. intr-un bol punem carnea. peste adaugam toate verdeturile. painea o...
Muschi la cuptor cu ceapa verde si ciuperci
Muschiuletul il spalam bine,il tamponam cu niste servete de bucatarie de surplusul de apa,apoi il taiem bucati. ceapa o curatam ,o spalam si o taiem rondele. ciupercile le spalam bine,si daca sunt mai mari le taiem in doua sau patru bucati. usturoiul il curatam si il spalam,apoi il taiem...
Tarta cu branza si capsuni
blat: mixam ouale spuma cu zaharul. adaugam apa,praful de copt si esenta de vanilie. la urma incorporam faina. ungem o tava rotunda cu putina margarina,punem hartie de copt si punem compozitia in tava. o dam in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita si lasam acolo pana blatul...
Iaurt de casa
Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca. cand este doar putin caldut,nu cald,ci o tenta doar de caldut,turnam paharul de sana. il amestecam bine cu laptele si il lasam la loc cald pana a doua zi. daca a 2a zi nu este inca facut,il mai...
Cartofi noi cu marar la cuptor
Cartofii ii spalam si le radem coaja. ii taiem in 3 sau in 4(daca sunt micuti ii lasati intregi). ceapa verde o curatam o spalam si o taiem rondele. mararul verde ii indepartam cozile,il spalam si il tocam marunt. intr-un bol adaugam uleiul,sare,piper si boia de ardei. asezam...
Turte ca la bunica
Punem faina intr-un bol. apa o punem pe foc si o facem putin calduta. drojdia o frecam cu o lingurita zahar. turnam drojdia peste faina. presaram si sarea si zaharul si amestecam putin cu mana. apoi punem apa calduta,putina cate putina ,si framantam pana obtinem consistenta...