Briose cu dulceata de capsuni

de Rocsi in Prajituri, 15 Iun 2011 | 13001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • 13-15 linguri faina
  • dulceata de capsuni
  • 5-6 patratele ciocolata cu lapte
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dulceata de capsuni:

Untul il punem la topit pe baie de aburi,apoi il lasam sa se raceasca.

Mixam ouale spuma cu zaharul,pe care il punem treptat,pana toate cristalele se topesc.

incorporam untul topit si esenta.

adaugam si laptele usor.

mai apoi praful de copt.

la urma punem faina treptat,pana obtinem consistenta dorita.

luam o tava de briose,o tapetam cu margarina si faina,sau daca aveti hartiute puneti hartiute,ca e mult mai usor.

punem in fiecare hartiuta o lingura plina de compozitie,apoi o lingurita dulceata capsuni,si iar o lingura compozitie.(daca le doriti mai mari ,puteti pune mai multa compozitie).

deasupra punem cubulete de ciocolata taiata.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,30-35 minute

le scoatem si le lasam putin sa se racoreasca.

Ies pufoase si delicioase(poate confirma si Ionix ca m-a vizitat si a gustat din ele),doar ca s-a lasam dulceata pe fundul hartiutei,unde a fost capsuna intreaga nu s-a lasat.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu dulceata de prune si nuca