Intai de toate luam toate legumele si le pregatim.
cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari.
ardeiul rosu si cel galben il spalam si il taiem cubulete.
ceapa o curatam,o spalam si o tocam.
morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
rosia o curatam de pielita si o taiem bucatele.
pastarnacul il curatam si il taiem cat mai marunt.
intr-o oala de cam 6-7 litri ,puneti pe 3 sferturi apa.
cand apa incepe sa fiarba dam drumul la cartofii taiati.
cand incep sa fiarba cartofii adaugam ceapa ,ardeii,morcovul si pastarnacul.
acoperim cu un capac si lasam sa fiarba ciorba la foc potrivit.
cat timp fierbe ciorba luam patrunjelul il spalam,indepartam cozile si il tocam.
la fel procedam si cu leusteanul..
cand legumele sunt aproape fierte punem rosia si putin patrunjel .
borsul il punem intr-o tigaita separat,si il punem pe foc pana la punctul de fierbere.
cand legumele sunt fierte adaugam borsul fierbinte.
il lasam sa dea 4-5 clocote .
luam putina ciorba din oala intr-un castron ,punem smantana si le amestecam putin,apoi o turnam in oala.
ii dam doar 2-3 clocote,presaram si restul de patrunjel si leusteanul ,apoi inchidem aragazul.
lasam oala acoperita cu capacul macar 15-20 minute,apoi putem servi.
Pofta bunaaaaa!!!!!!!!!