Pulpele de pui le spalam bine si le curatam de orice urma de puf.
le taiem in doua si le tamponam cu servete de bucatarie.
condimentam bucatile de pui cu sare,piper,boia de ardei si marar uscat,pe ambele parti.
luam o tava de cuptor si o ungem cu ulei.
asezam in ea bucatile de pui....
Punem intr-un bol apa minerala cu zaharul.
invartim cu un tel pana ce zaharul se topeste.
apoi adaugam uleiul,esenta si gemul.
amestecam bine de tot.
apoi punem coaja de portocala,praful de copt si faina treptat.
la urma adaugam si cacaua si o incorporam bine.
ungem tava de...
Pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie.
il taiem in 5-6 bucati.
luam un ciocan de snitele si batem putin fiecare bucata.
condimentam fiecare bucatata de pui cu sare,piper ,boia de ardei dulce si presaram si putin patrunjel uscat.
luam un grill,punem...
Ardeii ii coacem pe un grill.
Dupa ce s-au copt, ii punem fierbinti intr-o oala, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand sunt racoriti, ii curatam de coaja.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Rosiile le maruntim bine.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins....
blatul:
separam ouale.
batem albusurile spuma cu zaharul,treptat,pana ce acesta se topeste.
incorporam galbenusurile rand pe rand.
apoi adaugam laptele si mixam in continuare.
adaugam nuca macinata,praful de copt si esenta de rom.
la urma adaugam faina,treptat.
luam o tava...
Ciocolata o rupem bucatale si o punem la topit,pe baie de aburi ,impreuna cu untul.
cand s-a topit o lasam sa se raceasca.
Mixam ouale impreuna cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste.
peste oua adaugam ciocolata topita si rece,treptat.
punem faina treptat si de acum incepem sa...
Ouale (la temperatura camerei) le separam.
albusurile le batem spuma cu zaharul,treptat.
adaugam galbenusurile,unul cate unul si le incorporam bine in albusuri.
punem laptele si esenta de rom si amestecam.
apoi adaugam praful de copt,cappucino si le incorporam bine.
la urma incepem...
Pieptul de pui (fara piele si os) se spala bine.
se taie in 6 bucati.
se bat cu ciocanul de snitele,dar nu foarte tare ca sa faramati pieptul.
le condimentati pe ambele parti cu sare si piper.
asezati pe fiecare bucata cate o feliuta pastrama si o felie branza topita.
rulati sau...
Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert.
ceapa o curatam,o taiem in doua.
o punem intr-o tigaita cu apa si ii dam cateva clocote(puteti sa o folositi si cruda,mie nu imi place de asta am ales varianta asta).
rosia o spalam si o taiem bucatele mici.
castravetele il curatam de coaja...
Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei.
amestecam margarina cu untura.
punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc.
apoi adaugam ouale si mixam in continuare.
incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala.
la urma...
Intr-o oala punem niste apa cu sare pe foc.
cand incepe sa fiarba,punem pastele si le fierbem cam 15 minute.
pregatim branza:
ouale le batem spuma cu zaharul ,iar mai spre final punem si zaharul pudra.
acestea le turnam peste branza.
punem coaja de portocala,esenta de rom si...
Intai de toate varza o taiem in doua si o punem la desarat,intr-o oala cu apa rece ,cu o seara inainte de a o prepara.
daca va place sa fie foarte acra,atunci doar o spalati in cateva ape si atat.
dupa ce a stat la desarat,o mai treceti printr-un jet de apa rece apoi o tocati.
carnea o...
Iaurtul trebuie sa fie de la temperatura camerei.
Laptele il punem intr-un ibirc pe foc pana devine caldut.
Intr-un bol amestecam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si 4-5 linguri de lapte caldut.
Cand drojdia s-a dizolvat complet, o lasam cam 15 minute sa cresca.
Intr-un bol cernem faina...
Separam ouale.
albusurile le batem spuma ,apoi adaugam zaharul pudra treptat.
punem si zaharul vanilat si mixam in continuare.
adaugam galbenusurile,rand pe rand,incorporandu-le bine.
untul il punem intr-o cratita pe foc,cat sa il topim ,nu sa il incalzim.
il bagam in compozitia de...
Separam ouale.
albusurile le batem spuma,apoi adaugam si zaharul treptat.
punem uleiul,esenta si praful de copt si le omogenizam bine.
la urma incorporam faina treptat.
luam o tava rotunda si o ungem cu margarina.
o tapetam cu hartie de copt .
turnam compovitia in tava....
Se ia una bucata cocos.
se scoate tot din interiorul lui.
se parleste de tot puful pe flacara.
se transeaza si se spala bine de tot cu apa calda.
se ia o oala mai mare si se umple cu apa.
se pune cocosul in oala.
spumam raciturile destul de des,pana incepe sa fiarba .
curatam...
Mai intai pregatim blatul:
separam albusurile de galbenusuri.
albusurile le batem spuma,apoi punem si zaharul treptat si mixam bine pana se topeste.
adaugam si galbenusurile ,unul cate unul.
apoi incorporam uleiul si praful de copt.
adaugam si 2 linguri nuca macinata si esenta de...
Copanele de pui se spala bine si se tamponeaza cu niste servetele de bucatarie.
se ia o tava de cuptor si se unge cu ulei.
intr-un castronel se face un amestec de sare,piper,boia de ardei si condimente de pui.
cu acest amestec de condimente se condimenteaza puiul.
copanele...
Stoarcem 2-3 portocale pana obtinem cele 180 ml suc de portocale.
ciocolata alba o dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
untul il punem impreuna cu zaharul,intr-o craticioara.
le punem pe foc pana ce zaharul se topeste.
apoi o luam de pe foc si o lasam 5 minute la racorit.
adaugam...
Ciupercile le spalam si le taiem ,cum dorim.
ceapa o curata si o tocam marunt.
cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in 6-8 bucati,depinde cat de mari sunt.
intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
adaugam ciupercile si le lasam 2-3 minute in ulei,dar le invartim mai mereu....
Pieptul de pui se spala si se taie bucati mai mari.
ceapa se curata,o spalam si o tocam maruntel.
morcovul il radem,il spalam si il taiem rondele.
intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
adugam bucatile de carne ,pe care le rumenim cam 1 minut.
apoi punem 1 cana si jumatate apa...
Pulpele de pui se spala si se taie in doua.
se pun intr-o oala mai mica,la fiert ,circa 20 de minute.
presaram peste ele putina sare si piper.
ceapa o curatam ,o spalam si o tocam marunt.
ardeiul kapia se trece printr-un jet de apa rece(daca sunt prea otetiti)si se taie patratele mai...
Aluatul:
Laptele il punem la incalzit pe foc, cat sa fie caldut.
Untul il topim si il lasam sa se racoreasca.
Intr-un bol punem drojdia facuta bucatele, o lingura zahar, o lingura faina si 5-6 inguri de lapte caldut.
Le amestecam bine, lasam drojdia la cald cam 15 minute.
Cernem faina...
Muschiuletul de porc se taie bucati potrivite.
se spala si se tamponeaza cu niste servete de bucatarie.
morcovul se curata,se spala si se taie rondele.
ciupercile se spala si se feliaza.
rosiile le tocam maruntel.
usturoiul il curatam si il pisam.
luam un as yena si il ungem cu...
Prima data preparam cappucino pe care il lasam sa se racoreasca.
apoi batem frisca lichida intr-un bol,pana se intareste.
separat mixam mascarponele cu zaharul pudra ,coaja de portocala si zaharul vanilat.
incorporam cu o lingura de lemn ,frisca batuta in crema mascarpone.
luam o...
Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem bucati mai mari,pe lung.
ardeiul kapia il taiem bucatele.
morcovul il curatam,il spalam si il taiem rondele.
ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
intr-o oala,nu foarte mare punem 4-5 linguri ulei.
punem ceapa si o lasam la foc mic 2-3...
Ceapa o curatam ,o spalam si o dam pe masina de tocat,sau pe razatoare.
curatam usturoiul,il spalam si il pisam.
painea o inmuiem in putina apa.
cartoful il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
carnea tocata o punem intr-un bol.
peste punem...
Feliile de muschi de porc,le spalam si le tamponam cu niste servetele de bucatarie.
apoi le batem cu un ciocan pentru snitzele,dar nu foarte tare sa le sfaramam.
le condimentam cu sare,piper si boia de ardei.
pe fiecare punem cate un cremvusti,sau cate o bucata(depinde cat de mare este...
Cu cateva ore inainte de a prepara aluatul,se cerne faina si se lasa descoperita intr-o camera incalzita.
se dizolva drojdia in putin lapte caldut . Se amesteca cu o lingura-2 faina pana se obtine o plamadeala de consistenta unei smantani mai groase. Drojdia astfel preagatita se acopera...
Muschiuletul de porc il taiem bucatele mai marisoare.
il spalam si il tamponam cu niste servetele de bucatarie,pentru surplusul de apa.
intr-o oala punem putin ulei.
turnam si carnea acolo si o rumenim putin pe ambele parti.
punem 1 cana si jumatate de apa(sau doua),condimentam cu...
Pui in sos cu morcov la cuptor
Pulpele de pui le spalam bine si le curatam de orice urma de puf. le taiem in doua si le tamponam cu servete de bucatarie. condimentam bucatile de pui cu sare,piper,boia de ardei si marar uscat,pe ambele parti. luam o tava de cuptor si o ungem cu ulei. asezam in ea bucatile de pui....
Briose negrese -de post
Punem intr-un bol apa minerala cu zaharul. invartim cu un tel pana ce zaharul se topeste. apoi adaugam uleiul,esenta si gemul. amestecam bine de tot. apoi punem coaja de portocala,praful de copt si faina treptat. la urma adaugam si cacaua si o incorporam bine. ungem tava de...
Piept de pui la gratar cu sos alb
Pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie. il taiem in 5-6 bucati. luam un ciocan de snitele si batem putin fiecare bucata. condimentam fiecare bucatata de pui cu sare,piper ,boia de ardei dulce si presaram si putin patrunjel uscat. luam un grill,punem...
Ardei in sos (2)
Ardeii ii coacem pe un grill. Dupa ce s-au copt, ii punem fierbinti intr-o oala, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand sunt racoriti, ii curatam de coaja. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Rosiile le maruntim bine. Intr-o tigaie punem uleiul la incins....
Prajitura cu ciocolata de 8 Martie
blatul: separam ouale. batem albusurile spuma cu zaharul,treptat,pana ce acesta se topeste. incorporam galbenusurile rand pe rand. apoi adaugam laptele si mixam in continuare. adaugam nuca macinata,praful de copt si esenta de rom. la urma adaugam faina,treptat. luam o tava...
Biscotti cu nuci si ciocolata
Ciocolata o rupem bucatale si o punem la topit,pe baie de aburi ,impreuna cu untul. cand s-a topit o lasam sa se raceasca. Mixam ouale impreuna cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste. peste oua adaugam ciocolata topita si rece,treptat. punem faina treptat si de acum incepem sa...
Prajitura cu cappucino si branza
Ouale (la temperatura camerei) le separam. albusurile le batem spuma cu zaharul,treptat. adaugam galbenusurile,unul cate unul si le incorporam bine in albusuri. punem laptele si esenta de rom si amestecam. apoi adaugam praful de copt,cappucino si le incorporam bine. la urma incepem...
Rulouri de pui cu branza topita
Pieptul de pui (fara piele si os) se spala bine. se taie in 6 bucati. se bat cu ciocanul de snitele,dar nu foarte tare ca sa faramati pieptul. le condimentati pe ambele parti cu sare si piper. asezati pe fiecare bucata cate o feliuta pastrama si o felie branza topita. rulati sau...
Salata calda de iarna
Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert. ceapa o curatam,o taiem in doua. o punem intr-o tigaita cu apa si ii dam cateva clocote(puteti sa o folositi si cruda,mie nu imi place de asta am ales varianta asta). rosia o spalam si o taiem bucatele mici. castravetele il curatam de coaja...
Fursecuri fragede cu nuca si gem
Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei. amestecam margarina cu untura. punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc. apoi adaugam ouale si mixam in continuare. incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala. la urma...
Budinca cu stafide si sos de ciocolata
Intr-o oala punem niste apa cu sare pe foc. cand incepe sa fiarba,punem pastele si le fierbem cam 15 minute. pregatim branza: ouale le batem spuma cu zaharul ,iar mai spre final punem si zaharul pudra. acestea le turnam peste branza. punem coaja de portocala,esenta de rom si...
Varza acra cu spata de porc
Intai de toate varza o taiem in doua si o punem la desarat,intr-o oala cu apa rece ,cu o seara inainte de a o prepara. daca va place sa fie foarte acra,atunci doar o spalati in cateva ape si atat. dupa ce a stat la desarat,o mai treceti printr-un jet de apa rece apoi o tocati. carnea o...
Paine de casa
Iaurtul trebuie sa fie de la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibirc pe foc pana devine caldut. Intr-un bol amestecam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si 4-5 linguri de lapte caldut. Cand drojdia s-a dizolvat complet, o lasam cam 15 minute sa cresca. Intr-un bol cernem faina...
Chec cu prune
Separam ouale. albusurile le batem spuma ,apoi adaugam zaharul pudra treptat. punem si zaharul vanilat si mixam in continuare. adaugam galbenusurile,rand pe rand,incorporandu-le bine. untul il punem intr-o cratita pe foc,cat sa il topim ,nu sa il incalzim. il bagam in compozitia de...
Tarta cu dragoste
Separam ouale. albusurile le batem spuma,apoi adaugam si zaharul treptat. punem uleiul,esenta si praful de copt si le omogenizam bine. la urma incorporam faina treptat. luam o tava rotunda si o ungem cu margarina. o tapetam cu hartie de copt . turnam compovitia in tava....
Racituri de cocos
Se ia una bucata cocos. se scoate tot din interiorul lui. se parleste de tot puful pe flacara. se transeaza si se spala bine de tot cu apa calda. se ia o oala mai mare si se umple cu apa. se pune cocosul in oala. spumam raciturile destul de des,pana incepe sa fiarba . curatam...
Tort cu crema de ciocolata
Mai intai pregatim blatul: separam albusurile de galbenusuri. albusurile le batem spuma,apoi punem si zaharul treptat si mixam bine pana se topeste. adaugam si galbenusurile ,unul cate unul. apoi incorporam uleiul si praful de copt. adaugam si 2 linguri nuca macinata si esenta de...
Copanele cu legume la cuptor
Copanele de pui se spala bine si se tamponeaza cu niste servetele de bucatarie. se ia o tava de cuptor si se unge cu ulei. intr-un castronel se face un amestec de sare,piper,boia de ardei si condimente de pui. cu acest amestec de condimente se condimenteaza puiul. copanele...
Raffaello cu suc de portocale
Stoarcem 2-3 portocale pana obtinem cele 180 ml suc de portocale. ciocolata alba o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. untul il punem impreuna cu zaharul,intr-o craticioara. le punem pe foc pana ce zaharul se topeste. apoi o luam de pe foc si o lasam 5 minute la racorit. adaugam...
Mancarica de ciuperci cu cartofi
Ciupercile le spalam si le taiem ,cum dorim. ceapa o curata si o tocam marunt. cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in 6-8 bucati,depinde cat de mari sunt. intr-o tigaie punem putin ulei la incins. adaugam ciupercile si le lasam 2-3 minute in ulei,dar le invartim mai mereu....
Pilaf cu piept de pui
Pieptul de pui se spala si se taie bucati mai mari. ceapa se curata,o spalam si o tocam maruntel. morcovul il radem,il spalam si il taiem rondele. intr-o tigaie punem putin ulei la incins. adugam bucatile de carne ,pe care le rumenim cam 1 minut. apoi punem 1 cana si jumatate apa...
Tocanita de pui cu kapia
Pulpele de pui se spala si se taie in doua. se pun intr-o oala mai mica,la fiert ,circa 20 de minute. presaram peste ele putina sare si piper. ceapa o curatam ,o spalam si o tocam marunt. ardeiul kapia se trece printr-un jet de apa rece(daca sunt prea otetiti)si se taie patratele mai...
Poale-n brau
Aluatul: Laptele il punem la incalzit pe foc, cat sa fie caldut. Untul il topim si il lasam sa se racoreasca. Intr-un bol punem drojdia facuta bucatele, o lingura zahar, o lingura faina si 5-6 inguri de lapte caldut. Le amestecam bine, lasam drojdia la cald cam 15 minute. Cernem faina...
Muschiulet la cuptor cu ciuperci si morcov
Muschiuletul de porc se taie bucati potrivite. se spala si se tamponeaza cu niste servete de bucatarie. morcovul se curata,se spala si se taie rondele. ciupercile se spala si se feliaza. rosiile le tocam maruntel. usturoiul il curatam si il pisam. luam un as yena si il ungem cu...
Tort cu crema mascarpone si fructe
Prima data preparam cappucino pe care il lasam sa se racoreasca. apoi batem frisca lichida intr-un bol,pana se intareste. separat mixam mascarponele cu zaharul pudra ,coaja de portocala si zaharul vanilat. incorporam cu o lingura de lemn ,frisca batuta in crema mascarpone. luam o...
Mancare de mazare cu cartofi
Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem bucati mai mari,pe lung. ardeiul kapia il taiem bucatele. morcovul il curatam,il spalam si il taiem rondele. ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. intr-o oala,nu foarte mare punem 4-5 linguri ulei. punem ceapa si o lasam la foc mic 2-3...
Chiftelute la cuptor
Ceapa o curatam ,o spalam si o dam pe masina de tocat,sau pe razatoare. curatam usturoiul,il spalam si il pisam. painea o inmuiem in putina apa. cartoful il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. carnea tocata o punem intr-un bol. peste punem...
Rulouri cu cremvusti
Feliile de muschi de porc,le spalam si le tamponam cu niste servetele de bucatarie. apoi le batem cu un ciocan pentru snitzele,dar nu foarte tare sa le sfaramam. le condimentam cu sare,piper si boia de ardei. pe fiecare punem cate un cremvusti,sau cate o bucata(depinde cat de mare este...
Cozonac cu crema de mac si rahat
Cu cateva ore inainte de a prepara aluatul,se cerne faina si se lasa descoperita intr-o camera incalzita. se dizolva drojdia in putin lapte caldut . Se amesteca cu o lingura-2 faina pana se obtine o plamadeala de consistenta unei smantani mai groase. Drojdia astfel preagatita se acopera...
Muschi de porc in sos
Muschiuletul de porc il taiem bucatele mai marisoare. il spalam si il tamponam cu niste servetele de bucatarie,pentru surplusul de apa. intr-o oala punem putin ulei. turnam si carnea acolo si o rumenim putin pe ambele parti. punem 1 cana si jumatate de apa(sau doua),condimentam cu...