Intai de toate spalam bine toate capsunile, le punem intr-o sita sa se scurga de apa.
Le scoatem coditele usor, fara a le strivi.
Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa oricum) puneti un rand capsuni, unul zahar, iar capsuni, iar zahar si tot asa pana terminati si capsunile si zaharul.
Punem oala pe ochiul aragazului la foc potrivit.
Cand se formeaza spuma o luam cu o paleta.
Invartim in gem cu o lingura de lemn la inceput mai rar, apoi cand se mai ingroasa mai des.
Spre final taiem lamaia feliute mici, ii dam drumul in gem.
Mai lasam sa dea cateva clocote.
Gemul trebuie sa aiba consistenta potrivita: nu trebuie sa fie lichid dar nici sa il fierbeti prea tare.
Eu iau mereu putin pe o farfurioara, il dau la rece si daca imi place cum este atunci cand s-a racit, trag oala de pe foc.
In timp ce dulceata fierbe pregatim borcanele.
Le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop.
Cand dulceata e gata o punem fierbinte in borcane.
Infiletam bine capacele si asezam borcanele 10 minute cu gura in jos, apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa.
A 2 a zi le etichetati si le dati la rece.