Dulceata de capsuni reteta
Azi va dau si dulceata;)))
Dulceata de capsuni reteta
Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa.
apoi le luam si le indepartam coditele.
intr-o oala de tuci(sau macar o oala mai groasa) punem 3 cani de apa si zaharul.
asezam oala pe foc,la foc potrivit,si punem la fiert siropul.
il fierbem pana se ingroasa putin,eu l-am fiert cam 20 de minute.
apoi dam drumul la capsunile intregi,peste sirop.
lasam sa inceapa sa fiarba,timp in care adunam spuma ce se formeaza.
lasam sa fiarba la foc potrivit,timp in care tot invartim cu o lingura de lemn.
cand a scazut cam pe jumatate ,adaugam zeama de la o lamaie,pe care o strecuram.
mai dam 3-4 clocote si inchidem flacara.
borcanele le spalam inainte cu apa fierbinte si le scurgem bine de apa.
asezam dulceata fierbinte in borcane.
infiletam capacele bine si punem 10 minute borcanele cu gura in jos.
apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa .
a 2a zi le ducem la un loc racoros si rece.
as fi vrut sa imi iese cu mai multa zeama,dar cred ca trebuia sa fac putin mai mult sirop,ori au fost capsunile prea coapte .(adevarul ca au fost foarte coapte).
dar a iesit grozav de buna!!