Luam muschiuletul si il spalam,il stergem cu un prosopel de bucatarie curat si il taiem bucati.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam.
Rosia o curatam de coaja si o taiem bucatele.
Ardeiul kapia il curatam de seminte si il facem cubulete.
Morcovul il radem de coaja,il spalam si il taiem...
Spalam pieptul de pui bine.
Il tamponam cu niste servete de bucatarie.
Il taiem cuburi mai maricele.
Intr-un bol facem marinata:amestecam mustarul cu keiceapul.
Apoi punem sare si piper dupa gust.
La urma uleiul si busuiocul.
Amestecam energic toate acestea,pana obtinem o pasta,...
Pieptul de pui il spalam si il taiem in doua.
Il punem intr-o craticioara la fiert,cu un strop de sare si piper.
Curatam cartofii si morcovul.
Ii spalam bine si ii punem si acestia la fiert ,intr-o alta oala mai micuta.
Cand puiul este fiert ,scurgem apa din cratita .
Il lasam sa...
Blatul:
Mixam ouale cu zaharul spuma.
Incorporam uleiul si apa.
Apoi punem esenta si praful de copt,iar la urma faina,pe care o adaugam treptat.
Luam o tava rotunda de tort ,o ungem cu margarina si punem hartie de copt in ea.
Dam tava in cuptorul ,la o temperatura potrivita ....
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol amestecam branza cu ouale si zaharul pudra.
Apoi adaugam coaja de lamaie rasa,esenta de rom,praful de copt,iar la urma faina,in ploaie.
Amestecati bine cu mana pana obtineti un aluat omogen(daca ii prajiti puteti face aluatul mai moale si ii...
Luam muschiuletul si il spalam bine.
Il tamponam cu niste servete de surplusul de apa,apoi il taiem bucati potrivite.
Intr-un bol amestecam vinul cu sare,piper ,boia de ardei si foile de dafin,rupte bucatele.
Curatam si usturoiul si il tocam marunt.
Il adaugam si pe acesta in bol....
Luam borcanele si le spalam cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos.
Spalam bine castravetii si gogonelele.
Ii asezam in borcane(ii puteti pune in borcane mici sau mari,eu am pus in 3 borcane de 3 kg).
Intr-o oala punem la fiert...
Punem intr-o oala apa la fiert cu un praf de sare.
Cand da in clocot turnam pastele si le fierbem atat cat scrie pe punga(sau gustati una si cand considerati ca sunt fierte le luati de pe foc).
Intr-un bol amestecam bine branza cu zaharul,ouale si smantana.
Apoi punem coaja de...
Luam bucata de carne si o spalam bine.
O stergem cu un servet de bucatarie si o taiem bucatele potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il curatam,il spalam si il taiem rondele.
Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Ardeiul il taiem bucatele.
Intr-o...
Spalam bine rosiile.
Intr-o oala punem apa la fiert.
Cand aceasta da in clocot, punem rosiile si le lasam cam 1 minut sa fiarba.
Le scoatem cu o paleta, intr-un bol si le lasam sa se rocoreasca, cat sa le suportam in maini.
Le decojim pielita, le scoatem cotorul, apoi le dam in...
Mai intai pregatim aluatul pentru clatite.
Batem ouale cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste. Adaugam uleiul,zaharul vanilat ,esenta si le incorporam. Apoi turnam apa minerala si praful de copt. La urma incorporam faina,treptat,amestecand mereu cu telul. Cand e gata compozitia o dam...
Pulpele de pui le parlim de puf,putin pe flacara aragazului.
Le spalam bine si le taiem in doua.
Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cam in 6 bucati (daca sunt mai mici ii taiem doar in 4 bucati).
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Rosia o curatam de pielita si o facem cubulete....
Ardeii ii punem de ii coacem.
Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol,ii presaram cu sare ,ii acoperim cu un capac si ii lasam acolo pana se racorec.
Cand sunt mai reci ii decojim,apoi le scoatem cotorii si semintele.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Rosiile le decojim si le taiem...
Mai intai pregatim borcanele.(din alea mici de 400 de grame am folosit).
le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop curat.
Spalam piersicile bine sub jetul de apa.
le taiem in doua si le scoatem samburii.
dupa ce le-am scos samburii,luam fiecare jumatate de...
Luam pestele si il curatam bine pe interior.
il spalam sub jetul de apa rece.
il stergem cu un servet de bucatarie.
luam o lingura de ulei si ungem cu el,pestele,pe ambele parti.
atat pe interior,cat si pe exterior il condimentam cu sare si piper.
il acoperim si il dam la...
Carnea o spalam bine si o portionam.
o tamponam cu niste servete de bucatarie.
luam o tava si punem in ea un strop de ulei,pe care il intindem cu un penson de bucatarie.
punem bucatile de carne in tava.
o condimentam cu sare,piper si putina boia de ardei iute.
ceapa o curata, si o...
Ardeii ii spalam bine.
le scoatem cotorul si ii curatam de toate semintele.(ii curatati cu grija pentru a nu-i crapa).
ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
morcovul il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
rosia o curatam de pielita si o dam pe razatoare....
Preparare Prajitura cu iaurt si prune
Punem ouale intr-un bol(ouale sa fie la temperatura camerei).
le mixam impreuna cu zaharul,pe care il punem treptat.
cand si-au dublat volumul ouale cu zaharul,incorporam uleiul.
apoi punem iartul si praful de copt,si le amestecam bine.
punem...
Curatam dovleceii de coaja.
le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior.
ceapa o curatam si o tocam marunt.
firele de ceapa le spalam si le taiem .
o rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.
intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
adaugam ceapa si cozile de...
Va prezint reteta mea de mini-tarte cu gem
Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei.
asezam faina intr-un bol.
in mijlocul fainii punem zaharul,galbenusurile si ouale intregi.
adaugam coaja de lamaie,zaharul vanilat si untul de la temperatura camerei.
,apoi framantam...
Fileurile de muschi le spalam si le tamponam cu niste servete de bucatarie.
luam o tava si punem in ea hartie de copt.
asezam fileurile in tava.
acestea le condimentam cu sare si piper pe ambele parti.
curatam usturoiul ,il tocam si il punem pe carne.
turnam si sucul de...
Caisele le spalam bine sub jetul de apa.
le punem la scurs intr-o sita.
le taiem in doua si le scoatem samburii.
intr-o oala de tuci(sau una mai groasa daca nu aveti de tuci),asezati un rand caise,unul zahar,iar unul de caise,iar unul de zahar si tot asa pana terminam si caisele si...
Pulpele de pui le spalam bine si le indepartam tot puful ce este pe ele.
le tamponam cu niste servete de bucatarie si le taiem in doua(le puteti lasa si intregi).
rosiile le decojim si le taiem cubulete.
ceapa o curatam,o spalam si o tocam.
usturoiul il curatam,il spalam si il tocam...
blatul:
ouale (de la temperatura camerei)le separam.
mixam galbenusurile cu zahar,pe care il punem treptat,pana ce isi dubleaza volumul.
adaugam apa si vanilia.
apoi punem faina si praful de copt si le incorporam bine.
batem albusurile spuma ,cu un praf de sare ,pana nu se mai...
Alegem piersicile care sunt coapte,dar mai tari la atingere,ca daca sunt moi se fleoscaiesc.
Pot sa nu fie nici foarte coapte ca sunt bune la compot.
Spalam bine de tot piersicile.
spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.
asezam in borcane(eu am pus...
Batem ouale spuma cu zaharul ,pana ce acesta din urma se topeste.
apoi adaugam uleiul si il incorporam.
adaugam si iaurtul,coaja de portocala rasa si zaharul vanilat.
intr-un castron,separat, amestecam faina cu praful de copt si praful de sare.
turnam din amestecul de faina cate...
Luam bucata de muschi de porc si o spalam bine apoi o tamponam cu niste servete de bucatarie.
o taiem bucatele,dar nu foarte mici.
cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in doua.
ceapa o curatam o spalam si o tocam ,iar cea uscata o taiem pestisor.
morcovul il curatam,il spalam si...
blatul:
separam albusurile de galbenusuri(acestea sa fie la temperatura camerei).
albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana nu se mai desprind de bol.
le dam putin la frigider,cat facem restul de compozitie.
galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,iar acesta...
Cum se prepara visinata. Indepartam coditele visinelor si le spalam bine.
le punem la scurs pe o sita.
intr-un borcan mare de sticla(eu am pus in unul de 5 kg) incepem sa asezam visinele.
punem un rand de visine,unul de zahar,iar visine,iar zahar,iar ultimul strat trebuie sa fie neaparat...
Pastaile le curatati capetele si le spalati bine.
Intr-o oala puneti niste apa la fiert, cu un praf de sare mare.
Cand apa incepe sa fiarba, puneti pastaile si le dati cateva clocote (nu le fierbeti prea tare ca sa devina moi, ci trebuie sa fie al dente).
Le scoateti cu o paleta intr-un...
Ostropel cu muschi de porc
Luam muschiuletul si il spalam,il stergem cu un prosopel de bucatarie curat si il taiem bucati. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam. Rosia o curatam de coaja si o taiem bucatele. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il facem cubulete. Morcovul il radem de coaja,il spalam si il taiem...
Frigarui de pui marinat
Spalam pieptul de pui bine. Il tamponam cu niste servete de bucatarie. Il taiem cuburi mai maricele. Intr-un bol facem marinata:amestecam mustarul cu keiceapul. Apoi punem sare si piper dupa gust. La urma uleiul si busuiocul. Amestecam energic toate acestea,pana obtinem o pasta,...
Salata cu pui si cartofi
Pieptul de pui il spalam si il taiem in doua. Il punem intr-o craticioara la fiert,cu un strop de sare si piper. Curatam cartofii si morcovul. Ii spalam bine si ii punem si acestia la fiert ,intr-o alta oala mai micuta. Cand puiul este fiert ,scurgem apa din cratita . Il lasam sa...
Tort cu mascarpone si fructe de padure
Blatul: Mixam ouale cu zaharul spuma. Incorporam uleiul si apa. Apoi punem esenta si praful de copt,iar la urma faina,pe care o adaugam treptat. Luam o tava rotunda de tort ,o ungem cu margarina si punem hartie de copt in ea. Dam tava in cuptorul ,la o temperatura potrivita ....
Reteta de preparare a papanasilor cu sos de portocala
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam branza cu ouale si zaharul pudra. Apoi adaugam coaja de lamaie rasa,esenta de rom,praful de copt,iar la urma faina,in ploaie. Amestecati bine cu mana pana obtineti un aluat omogen(daca ii prajiti puteti face aluatul mai moale si ii...
Muschi la cuptor cu conopida
Luam muschiuletul si il spalam bine. Il tamponam cu niste servete de surplusul de apa,apoi il taiem bucati potrivite. Intr-un bol amestecam vinul cu sare,piper ,boia de ardei si foile de dafin,rupte bucatele. Curatam si usturoiul si il tocam marunt. Il adaugam si pe acesta in bol....
Castraveti cu gogonele murate pentru iarna
Luam borcanele si le spalam cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos. Spalam bine castravetii si gogonelele. Ii asezam in borcane(ii puteti pune in borcane mici sau mari,eu am pus in 3 borcane de 3 kg). Intr-o oala punem la fiert...
Budinca cu branza si ciocolata
Punem intr-o oala apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot turnam pastele si le fierbem atat cat scrie pe punga(sau gustati una si cand considerati ca sunt fierte le luati de pe foc). Intr-un bol amestecam bine branza cu zaharul,ouale si smantana. Apoi punem coaja de...
Orez cu muschi de porc
Luam bucata de carne si o spalam bine. O stergem cu un servet de bucatarie si o taiem bucatele potrivite. Ceapa o curatam si o tocam maruntel. Morcovul il curatam,il spalam si il taiem rondele. Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete. Ardeiul il taiem bucatele. Intr-o...
Pasta de rosii
Spalam bine rosiile. Intr-o oala punem apa la fiert. Cand aceasta da in clocot, punem rosiile si le lasam cam 1 minut sa fiarba. Le scoatem cu o paleta, intr-un bol si le lasam sa se rocoreasca, cat sa le suportam in maini. Le decojim pielita, le scoatem cotorul, apoi le dam in...
Clatite cu branza la cuptor
Mai intai pregatim aluatul pentru clatite. Batem ouale cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste. Adaugam uleiul,zaharul vanilat ,esenta si le incorporam. Apoi turnam apa minerala si praful de copt. La urma incorporam faina,treptat,amestecand mereu cu telul. Cand e gata compozitia o dam...
Tocanita de pui cu cartofi
Pulpele de pui le parlim de puf,putin pe flacara aragazului. Le spalam bine si le taiem in doua. Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cam in 6 bucati (daca sunt mai mici ii taiem doar in 4 bucati). Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosia o curatam de pielita si o facem cubulete....
Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez
Ardeii ii punem de ii coacem. Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol,ii presaram cu sare ,ii acoperim cu un capac si ii lasam acolo pana se racorec. Cand sunt mai reci ii decojim,apoi le scoatem cotorii si semintele. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le decojim si le taiem...
Dulceata de piersici
Mai intai pregatim borcanele.(din alea mici de 400 de grame am folosit). le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop curat. Spalam piersicile bine sub jetul de apa. le taiem in doua si le scoatem samburii. dupa ce le-am scos samburii,luam fiecare jumatate de...
Pastrav la gratar cu lamaie
Luam pestele si il curatam bine pe interior. il spalam sub jetul de apa rece. il stergem cu un servet de bucatarie. luam o lingura de ulei si ungem cu el,pestele,pe ambele parti. atat pe interior,cat si pe exterior il condimentam cu sare si piper. il acoperim si il dam la...
Friptura de porc la tava
Carnea o spalam bine si o portionam. o tamponam cu niste servete de bucatarie. luam o tava si punem in ea un strop de ulei,pe care il intindem cu un penson de bucatarie. punem bucatile de carne in tava. o condimentam cu sare,piper si putina boia de ardei iute. ceapa o curata, si o...
Ardei umpluti de post
Ardeii ii spalam bine. le scoatem cotorul si ii curatam de toate semintele.(ii curatati cu grija pentru a nu-i crapa). ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. morcovul il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. rosia o curatam de pielita si o dam pe razatoare....
Prajitura cu iaurt si prune
Preparare Prajitura cu iaurt si prune Punem ouale intr-un bol(ouale sa fie la temperatura camerei). le mixam impreuna cu zaharul,pe care il punem treptat. cand si-au dublat volumul ouale cu zaharul,incorporam uleiul. apoi punem iartul si praful de copt,si le amestecam bine. punem...
Dovlecei umpluti la cuptor
Curatam dovleceii de coaja. le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior. ceapa o curatam si o tocam marunt. firele de ceapa le spalam si le taiem . o rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete. intr-o tigaie punem putin ulei la incins. adaugam ceapa si cozile de...
Mini tarte cu gem de caise
Va prezint reteta mea de mini-tarte cu gem Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei. asezam faina intr-un bol. in mijlocul fainii punem zaharul,galbenusurile si ouale intregi. adaugam coaja de lamaie,zaharul vanilat si untul de la temperatura camerei. ,apoi framantam...
Fileuri de muschi de porc cu unt si marar la cuptor
Fileurile de muschi le spalam si le tamponam cu niste servete de bucatarie. luam o tava si punem in ea hartie de copt. asezam fileurile in tava. acestea le condimentam cu sare si piper pe ambele parti. curatam usturoiul ,il tocam si il punem pe carne. turnam si sucul de...
Gem de caise cu miez de samburi de caise
Caisele le spalam bine sub jetul de apa. le punem la scurs intr-o sita. le taiem in doua si le scoatem samburii. intr-o oala de tuci(sau una mai groasa daca nu aveti de tuci),asezati un rand caise,unul zahar,iar unul de caise,iar unul de zahar si tot asa pana terminam si caisele si...
Pulpe de pui cu rosii la cuptor
Pulpele de pui le spalam bine si le indepartam tot puful ce este pe ele. le tamponam cu niste servete de bucatarie si le taiem in doua(le puteti lasa si intregi). rosiile le decojim si le taiem cubulete. ceapa o curatam,o spalam si o tocam. usturoiul il curatam,il spalam si il tocam...
Delicatese cu ness si visine
blatul: ouale (de la temperatura camerei)le separam. mixam galbenusurile cu zahar,pe care il punem treptat,pana ce isi dubleaza volumul. adaugam apa si vanilia. apoi punem faina si praful de copt si le incorporam bine. batem albusurile spuma ,cu un praf de sare ,pana nu se mai...
Compot de piersici
Alegem piersicile care sunt coapte,dar mai tari la atingere,ca daca sunt moi se fleoscaiesc. Pot sa nu fie nici foarte coapte ca sunt bune la compot. Spalam bine de tot piersicile. spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos. asezam in borcane(eu am pus...
Pancakes cu iaurt
Batem ouale spuma cu zaharul ,pana ce acesta din urma se topeste. apoi adaugam uleiul si il incorporam. adaugam si iaurtul,coaja de portocala rasa si zaharul vanilat. intr-un castron,separat, amestecam faina cu praful de copt si praful de sare. turnam din amestecul de faina cate...
Muschi de porc la cuptor cu cartofi
Luam bucata de muschi de porc si o spalam bine apoi o tamponam cu niste servete de bucatarie. o taiem bucatele,dar nu foarte mici. cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in doua. ceapa o curatam o spalam si o tocam ,iar cea uscata o taiem pestisor. morcovul il curatam,il spalam si...
Delicatese cu visine
blatul: separam albusurile de galbenusuri(acestea sa fie la temperatura camerei). albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana nu se mai desprind de bol. le dam putin la frigider,cat facem restul de compozitie. galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,iar acesta...
Cum se prepara visinata
Cum se prepara visinata. Indepartam coditele visinelor si le spalam bine. le punem la scurs pe o sita. intr-un borcan mare de sticla(eu am pus in unul de 5 kg) incepem sa asezam visinele. punem un rand de visine,unul de zahar,iar visine,iar zahar,iar ultimul strat trebuie sa fie neaparat...
Pastai la borcane pentru iarna
Pastaile le curatati capetele si le spalati bine. Intr-o oala puneti niste apa la fiert, cu un praf de sare mare. Cand apa incepe sa fiarba, puneti pastaile si le dati cateva clocote (nu le fierbeti prea tare ca sa devina moi, ci trebuie sa fie al dente). Le scoateti cu o paleta intr-un...