Daca tot am primit gognele si castraveciori era pacat sa nu ii pun la murat,ca doar nu puteam manca atati.Am oprit cativa proaspeti,iar restul la murat cu ei!!!
Luam borcanele si le spalam cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos.
Spalam bine castravetii si gogonelele.
Ii asezam in borcane(ii puteti pune in borcane mici sau mari,eu am pus in 3 borcane de 3 kg).
Intr-o oala punem la fiert apa impreuna cu sarea si otetul.
Lasam sa dea cateva clocote bune.
Curatam radacinile de hrean,le spalam,le taiem bucati si le punem in borcane.
Usturoiul il curatam,il spalam,il taiem feliute si il repartizam in borcane.
Dupa ce saramura a dat cateva clocote,o turnam in borcane(ATENTIE:sub borcane puneti o coada de lingura,sau o lama de cutit ca sa nu cumva sa vi se crape borcanele).
Deasupra fiecarui borcan asezam crengute de visin,stejar,marar si telina.
Acoperim cu un capac (sau putem pune un castronel)pe gura fiecaruia si lasam pana a2a zi in bucatarie.
A 2 a zi,punem ciolofan,prindem cu un elastic si dam castravetii la loc racoros pentru a-i servi mai spre iarna!!!