Pasta de rosii

de Rocsi in Bulion, 6 Sep 2011 | 13736 vizualizari

 

Sincer nu stiam cum sa denumesc reteta. Nu e nici suc de rosii, dar nici bulion ca nu e asa gros, si consider ca denumirea de pasta e cea mai indicata.

 

INGREDIENTE

  • 12 kg rosii
  • 2 linguri rase sare mare
  • piper macinat (sau boabe)
  • 4-5 foi de dafin
  • circa 1 canita mica de ulei
  • frunze de telina, busuioc, marar sau alte plante aromatice (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii:

Spalam bine rosiile.
Intr-o oala punem apa la fiert.
Cand aceasta da in clocot, punem rosiile si le lasam cam 1 minut sa fiarba.
Le scoatem cu o paleta, intr-un bol si le lasam sa se rocoreasca, cat sa le suportam in maini.
Le decojim pielita, le scoatem cotorul, apoi le dam in blender, pana obtinem o pasta. Le puteti trece si prin masina de separat seminte.
Intr-o cratita mai groasa, de preferat de tuci, punem uleiul.
Adaugam rosiile pasate si fierbem sucul la foc potrivit.
Dupa circa 20 de minute, presaram sare, piper si foile de dafin rupte bucatele.
Lasam pe foc sucul de rosii pana capata o consistenta grosuta. Eu il fac dupa ochi, dupa cum imi place.
Spalam niste sticle cu apa fierbinte si le lasam la scurs.
Cand este gata sucul de rosii, inchidem aragazul si il punem fierbinte in sticle. Strangem bine capacele.
Le infasuram intr-o patura si le lasam asa peste noapte.
A 2 a zi le ducem la loc racoros.
PS: Acest suc de rosii il puteti pregati simplu sau cu ierburi aromatice, depinde doar de gustul vostru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

08.09.2011, 13:58

- gabitza
-multumesc horia
- eduard

kamy 1

09.09.2011, 20:11

la rosii fac alergie vreo luna glumesc tare bun si iarna-i lunga

Rocsi 1

10.09.2011, 10:42

da e bun,dar eu am facut putin asa,ca a adus mama cateva rosioare si era pacat de ele...cred ca ai alergie la facut,ca din ce am inteles ai cam muncit la mosie..harnicuta de tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de rosii aromata