Reteta de baza pentru aluat de foietaj

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Noi 2013 | 123128 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe culinar forum de la Omide...si-i multumesc tare tare mult ...este un aluat magic! Sunt atat de incantata si bucuroasa si desi am mai preparat aluat foietaj in casa...acesta este unul exceptional! Simplu si rapid, incredibil de delicios , va ramane favorit fara doar si poate :)
Pentru Reteta de baza pentru aluat de foietaj ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, unt, apa si ulei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de baza pentru aluat de foietaj
  • 350 gr faina
  • 250 gr unt
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa
  • 7 linguri faina
  • putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de baza pentru aluat de foietaj:

Cum se prepara Reteta de baza pentru aluat de foietaj

Am framantat intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece( la temperatura camerei), 4 linguri de ulei si un praf de sare. Nu dureaza mult pana incorporam toate ingredientele si iese perfect.

Am taiat untul in felii intr-un vas si l-am lasat pana aproape s-a inmuiat si l-am amestecat cu cele 7 linguri de faina( plinute). Eu l-am framantat cu mana (puteti face asta si cu o furculita).

Primul aluat l-am impartit in doua bucati la fel si crema de unt, apoi am intins cate o bucata pe o suprafata bine infainata si am uns-o bine cu mana cu jumatate din crema de unt.

Am rulat usor aluatul , apoi am procedat la fel si cu cealalta jumatate. Ne vor iesi doua foi rulate pe care atunci cand le vom folosi le vom imparti in doua, deci vom obtine 4 bucati de aluat.

Dam la rece aluatul ( eu l-am tinut doar 45 de minute) si-l folosim apoi cum dorim, putem face pateuri, saleuri, merdenele, cremsnit ...sau ce dorim...merita probat :)

Iti recomandam si varianta aceasta de Aluat foietaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de baza pentru aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

LauraCristina39 1

01.10.2019, 09:57

Salutare,

Am incercat acest aluat dar nu a crescut deloc
Am folosit faina 000 si unt de 82%, nu inteleg ce nu a mers bine.

Imi puteti da cateva tips & tricks?

Laura

RuxyRux 1

01.10.2019, 14:14

Laura, imi pare tare rau ca nu ti-a reusit, sincera sa fiu eu l-am probat de cateva ori si am fost multumita, intre timp am preparat propriul aluat care iese mult mai bine si mult mai simplu, gasesti aici reteta. https://www.bucataras.ro/retete/desert-cremsnit-cu-aluat-foietaj-rapid-delicios-72884.html

RuxyRux 1

01.10.2019, 14:19

Untul trebuie folosit rece, dar in acelasi timp moale, trebuie lucrat destul de repejor sa nu se intareasca, poti intinde mult mai usor folosind amidon pe suprafata de intins, se tine neaparat 30 min la rece si se coace im cuptorul preincalzit la 200 de grade. Recomand untul care nu este romanesc( german). Succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze negre