Un tort delicios atat pot sa zic!!!
pentru blat:
crema:
Blatul:
Mixam ouale cu zaharul spuma.
Incorporam uleiul si apa.
Apoi punem esenta si praful de copt,iar la urma faina,pe care o adaugam treptat.
Luam o tava rotunda de tort ,o ungem cu margarina si punem hartie de copt in ea.
Dam tava in cuptorul ,la o temperatura potrivita .
Lasam pana se coace(facem testul cu scobitoarea),apoi il scoatem si il lasam la racorit.
Crema:
Lasam fructele de padure la decongelat(daca sunt congelate)pe o sita,iar dedesubt punem un bol,pentru ca siropul lasat il folosim la insiropat blatul.
Smantana o batem frisca cu cele 10 linguri de zahar,pe care le punem treptat,pana zaharul se topeste.
Frisca o dam la rece.
Fructele le pisam cu o furculita(daca doriti sa fie ca o pasta,atunci le dati prin blender).
Intr-un bol frecam mascarponele cu zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Adaugam si fructele zdrobite,apoi 4-5 linguri cu varf de frisca .
Incorporam usor cu o lingura.
Asamblare:
taiem blatul in doua.
in siropul scurs de fructe adaugam doua linguri zahar pudra si putina apa .
amestecam bine si obtinem siropul.
asezam prima foaie pe un platou si o insiropam.
asezam pe ea jumatate din crema cu fructe.
peste punem a2a foaie,o insiropam si aceasta,iar deasupra restul de crema,pe care o intindem uniform.
pe margini ornam cu frisca,mai punem si bombonele decorative si ce mai doriti.