Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tocanita de urzici, cu mamaliguta
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postUrzicile se curăță cu mare atenție de impurități și se spală bine în 4-5 ape și apoi sub jet. Se pune o oală cu 3 litri de apă sărată pe foc și când fierbe, se adaugă...Citeste continuarea
Desert bezele cu crema si arahide
Postat de: ancutsa in DulciuriPentru bezele: într-un bol încăpător, se amestecă, cu mixerul apa rece de la frigider cu mixul pentru bezele, pentru 6 minute, până se obține o bezea fermă. O...Citeste continuarea
Desert chec de post cu cacao si nuci
Postat de: deyutzky in DulciuriAmestecam intr-un bol laptele, uleiul si zaharul. Amestecam bine cu un tel pana cand zaharul se topeste. Adaugam faina, cacaua si praful de copt si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. La...Citeste continuarea
Desert la pahar cu cirese, biscuiti...
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem intr-un vas ciresele(spalate si curatate de samburi), cele 2 linguri de zahar brut si apa. Le punem la fiert pe foc mic aprox 5 minute, amestecand periodic. Dam deoparte de pe foc si scurgem...Citeste continuarea
Reteta sanatoasa si naturala de...
Postat de: RODIMUR in CiorbePreparare Reteta sanatoasa si naturala de ciorba de cartofi, cu urzici dreasa cu rosii Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina), se spală, se taie și se pun la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata
Postat de: Meea in PrajituriBlat: Eu am făcut aluatul și apoi l-am împărțit în 3 și am copt 3 blaturi. Poți să mixezi câte 2 ouă pentru fiecare blat dacă vrei. ...Citeste continuarea
Mucenici cu cacao la Multicooker-ul...
Postat de: MotanLaOale in MulticookingSe pune in vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune praful de sare, zaharul si cacaua, se amesteca si se adauga si apa. Se inchide capacul, se inchide supapa de...Citeste continuarea
Mucenici muntenesti la...
Postat de: MotanLaOale in MulticookingSe pune apa, zaharul si praful de sare in vasul aparatului de gatit Multicooker Crokc-Pot Express cu gatire sub presiune. Se inchide capacul, se inchide supapa de presiune, se seteaza pe modul...Citeste continuarea
Desert mucenici umpluti de post
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....Citeste continuarea
Desert mucenici muntenesti
Postat de: panacris in DulciuriSe pune apa la fiert, într-o oală mai mare, împreună cu zahărul, esența de vanilie, esența de lămâie, batonul de scorțișoară și puțină sare, după gust, la foc mediu,...Citeste continuarea
Penne cu ostropel reorientat
Postat de: MotanLaOale in PenneCarnea de pui se taie cuburi si se pune la fiert in sosul de la ostropel. Se adauga ciupercile, porumbul, pulpa de rosii si se fierbe 10 minute. Se pun si condimentele dupa gust. Pastele...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu...
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusurile spuma. Incorporam usor cu o spatula. Adaugam faina, praful de...Citeste continuarea
Desert mucenici muntenesti
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face un sirop din: zahăr, vanilie, praful de sare, coaja răzuită de lămâie și de portocală și 1 litru de apă rece. Când zahărul s-a topit și siropul a început să...Citeste continuarea
Salata de varza rosie cu ficat de...
Postat de: cristeena20 in SalateAm pus ficatul pe gratarul electric, se poate face si in tigaie. Iincercati sa folositi feliile subtiri. Apoi il taiem fasii potrivite. Cartoful dulce l-am curatat si l-am taiat cubulete;...Citeste continuarea
Desert banana bread
Postat de: ioana_lupu in PrajituriIn bolul mixerului se pun faina, ouale, zaharul, untul topit si praful de copt. Se mixeaza pana se leaga compozitia. Bananele se paseaza separat cu o furculita, apoi se adauga peste...Citeste continuarea
Desert mucenici muntenesti
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriApa, sarea si zaharul se pun la foc intr-o oala. Dupa ce dau in clocote, se adauga mucenicii si se fierb circa 10 minute. Se adauga nuca taiata grosier si scortisoara si se mai fierbe totul...Citeste continuarea
Desert tort 8 Martie, cu nuca,...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, pe rând, gălbenușurile, uleiul, apa rece și vanilia pudră, omogenizând. De...Citeste continuarea
Maioneza vegetala fara oua
Postat de: ctlina in SosuriSpalati si puneti la hidratat 20 de minute nucile de caju in apa. Curatati ardeiul de seminte si de partea alba. Mixati nucile de caju scurse cu ardeiul si boia de ardei. Adaugati...Citeste continuarea
Desert fursecuri Rochers cu nuca de...
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 150°C. Bateti albusul spuma cu 2 lingurite de indulcitor. Amestecati nuca de cocos rasa cu restul de indulcitor si adaugati crema de cocos. Amestecati bine....Citeste continuarea
Crochete de mazare uscata
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeMazarea uscata trebuie inmuiata in apa rece cel putin 3 ore. Scurgeti-o si puneti-o la mixat cu usturoiul. Nu trebuie mixata chiar foarte fin. Adaugati piper, chimen si boia de ardei....Citeste continuarea
Humus cu faina de naut si avocado
Postat de: ctlina in Mancaruri de postPuneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare. Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu timp de 3 minute. Daca pasta este prea subtire, adaugati un pic de faina de...Citeste continuarea
Legume daneze cu spanac
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeAm preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele...Citeste continuarea
Desert mucenici moldovenesti cu...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...Citeste continuarea
Paste cu de toate la cuptor
Postat de: panacris in PasteCarnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește. Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui...Citeste continuarea
Salata Primavera cu pastrav afumat
Postat de: panacris in SalateCartofii se fierb în coajă, în apă cu puțina sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Eu de data asta, i-am fiert în minunatul vas Zepter ;) l-am scos la...Citeste continuarea
Desert prajitura Cartof
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului. Se maruntesc biscuitii la...Citeste continuarea
Eintopf cu carne de vitel
Postat de: panacris in Supe/CiorbeSe curăță toate legumele, se spală, apoi se taie cubulețe. Rasolul porționat se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele, foaia de dafin...Citeste continuarea
Ceafa de porc la tava
Postat de: panacris in PorcCeafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul. Condimentele se amestecă apoi se...Citeste continuarea
Sote de cartofi si broccoli, cu chimen
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se curăță, se spală, se taie sub formă de cubulețe mai mari și se fierb timp de 10 minute în apă cu sare. Usturoiul se curăță, se spală, se feliază subțire și se...Citeste continuarea
Mancare cu pui si ciuperci
Postat de: licurici_lra in PuiPieptul de pui se spala bine, se taie cubulete, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa. Se fierbe innabusit, adaugandu-se...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu Finetti
Postat de: licurici_lra in TorturiBiscuitii se maruntesc, apoi se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma cu peretii detasabili. Eu am folosit forma de 22cm. Se preseaza bine, apoi se baga in frigider....Citeste continuarea
Desert tort Ombre
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o bezea ferma. Se reduce...Citeste continuarea
Desert budinca de iaurt
Postat de: eumimi in DulciuriSeparam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile spuma. Mixam apoi galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, sau pana cand devin o crema albicioasa. Adaugam iaurtul peste crema de...Citeste continuarea
Salata de primavara
Postat de: eumimi in SalateCuratam cartofii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem. Scurgem apa de la cartofii fierti, apoi ii pasam si ii lasam la racit. Adaugam apoi ceapa si maslinele tocate rondele, adaugam si...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: licurici_lra in PrajituriSe incepe cu umplutura . Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare. Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi...Citeste continuarea
Carne de porc cu masline la...
Postat de: MotanLaOale in MulticookingPulpa se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt la robot. Se conecteaza aparatul de gatit Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la curent, se apasa pe BROWN/SOTE,...Citeste continuarea
Reteta Burger de casa, un pranz...
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carneCum se prepara Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie: Pas 1. Carnea tocată o amestecăm cu o linguriță de ketchup, una de muştar, sare şi piper, după gust....Citeste continuarea
Desert mucenici moldovenesti, de post
Postat de: ancutsa in DulciuriSe pregătește aluatul: se amestecă drojdia uscată cu 100 g făina, se face un spațiu în mijloc, se toarnă apa caldă, se adaugă îndulcitorul, curcuma (eu am pus o...Citeste continuarea
Pasta de ardei capia copti
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeScoateți din timp ardeii capia copți de la congelator și puneți-i într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichidul lăsat. Se curăță cățeii de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu dulceata de...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAlbusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare, incorporam cele 2 galbenusuri cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam faina si...Citeste continuarea
Desert tort Anka
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai m-am apucat de blaturi, este un pic de migala sa le coci individual, dar am vrut sa am mai multe texturi de blat. Blat 1 cu nuca : Forma de tort cu diametrul de 28 cm, tapetata cu...Citeste continuarea
Orez cu lapte la Multicooker-ul...
Postat de: MotanLaOale in MulticookingIn vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se pun orezul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, batonul de scortisoara, laptele si se amesteca. Se pune...Citeste continuarea
Placinta cu spanac
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legumeSe lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Spanacul se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa. Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie...Citeste continuarea
Rulada cu ton
Postat de: MotanLaOale in TonTonul din conserve se pune la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca tonul cu ceapa cu zeama de lamaie si piper dupa gust. Maslinele se taie marunt. Se...Citeste continuarea
Desert negresa cu cirese negre si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca cu ajutorul unui tel apa cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si dulceata de cirese negre, apoi se adauga uleiul. Se pune faina, praful de copt si pudra de roscove. Se...Citeste continuarea
Vinete aromatizate la grill, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postVinetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se porționează în felii groase de 1-1,5 cm. Se ung feliile de vinete, pe ambele fețe, cu ulei de...Citeste continuarea
Desert cozonac cu rahat
Postat de: UrsanMihaela in DulciuriCa sa ne iasa un cozonac bun trebuie sa respectam cateva reguli esentiale : 1- am scos din frigider cele 5 oua ; 2- am adus faina din camara si...Citeste continuarea
Salata de primavara cu baby spanac,...
Postat de: katty in SalateCuratam spanacul de codite, daca mai este nevoie, il spalam si il scurgem bine, apoi il asezam intr-un castron. Adaugam nautul scurs, ardeiul gras taiat cubulete si ceapa verde taiata bucatele...Citeste continuarea
Supa crema de bob cu praz
Postat de: katty in Supe/CiorbeBobul congelat il fierbem in apa rece cat sa il acopere si sa il depaseasca cu 1-2 cm pana este fiert de jumatate. Timpul de fierbere va depide de cat de fraged este bobul. In uleiul de masline...Citeste continuarea
Tarta cu aluat fraged si carne tocata
Postat de: eumimi in Mancaruri cu carnePregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si...Citeste continuarea