Desert tortulet inimioara, din ciocolata si martipan

de RODIMUR in Torturi, 28 Iun 2020 | 1711 vizualizari

 

Voiam de mult timp să prepar acest tortuleț, dar am tot amânat din cauză că trebuia să prepar marțipanul în prealabil. Când însă am găsit marțipan gata preparat în comerț, am renunțat la ideea de a-l prepara în casă și am putut să fac acest tortuleț la care mă gândeam de mult timp. Eu am folosit ciocolată cu lapte, dar cine vrea, poate utiliza ciocolată amăruie. 
Am făcut tortulețul într-o formă cu dimensiunile de 12/11 cm.
Am considerat ca timp de preparare perioada în care tortulețul a stat la frigider, înainte de decorare.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de marțipan
  • 150 grame de ciocolată cu lapte (sau amăruie)
  • 50 grame de ciocolată albă
  • 2+1 linguri de smântână (lapte) pentru topit ciocolata
  • ulei de alune de pădure, pentru frământat marțipanul
  • Pentru decor:
  • ornamente decor sub formă de inimioare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tortulet inimioara, din ciocolata si martipan:

Marțipanul se frământă puțin, cu mâinile unse cu ulei de alune de pădure (sau de cocos), după care se întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 4-5 mm.

Se face un șablon din carton, sub formă de inimioară, atât cât să încapă în tava pentru tortuleț și se decupează trei inimioare de marțipan (primele două din foaia întinsă și a treia din ce a ”căzut” la decupare. Inimioarele de marțipan se pun pe un platou/o farfurioară și se dau la frigider, ca să se răcească și întărească puțin.

Ciocolata cu lapte (amăruie) se taie bucățele și se topește la bain marie, cu 2 linguri de lapte/smântână. Se lasă ciocolata să se răcorească și să devină mai groasă.

Se unge forma metalică de inimioară cu ulei de alune de pădure. Se scot inimioarele de marțipan din frigider și se pune în tăviță prima inimioară.

Se toarnă 1/3 din cantitatea de ciocolată topită și se pune cea de-a doua inimioară de marțipan. Se toarnă încă o treime din cantitatea de ciocolată, care se acoperă cu cea de-a treia inimioară de marțipan. La urmă, se toarnă restul de ciocolată topită și se dă tortulețul la frigider, pentru 2-3 ore.

După acest interval de timp, se topește la bain marie ciocolata albă, cu o lingură de lapte (smântână) se lasă puțin să se răcorească și apoi se toarnă o jumătate din cantitate peste tortulețul scos din frigider.

Se decorează imediat cu ornamente decor sub formă de inimioare.

Se scoate tortulețul din tăviță, cu grijă, iar cu restul de ciocolată albă topită se va face decorul final.

Se dă tortulețul la rece, pentru 1-2 ore și apoi poate fi porționat și servit. 

TIPS-URI

1

Dacă nu vă place ciocolata cu lapte, puteți folosiți ciocolată amăruie.

2

Topiți ciocolata la bain marie, cu lapte, sau smântână și înainte de a o turna în formă, trebuie să o lăsați să se răcorească și întărească ușor.

3

Lăsați tortulețul în frigider, cel puțin 2 ore, înainte de a-l decora și a-l scoate din formă.

4

Ca să scoateți tortulețul din formă/tăviță, folosiți un cuțit cu lama ascuțită.

5

Tăiați tortulețul cu lama subțire și încălzită a unui cuțit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortulet inimioara, din ciocolata si martipan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

02.07.2020, 17:28

Mulțumesc frumos, Dantes!

mihaelar63 1

03.07.2020, 01:24

Mie imi place sectiunea !!!!

RODIMUR 1

03.07.2020, 08:19

Mulțumesc frumos, Mihaela! Secțiunea arată totul...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta