O combinație din carne de pui cu fructe de mare, legume și orez!
Spor și poftă bună!
P.S. Poze mai puține, că am preparat rețeta pe repede înainte! ;)
Carnea de pui se taie bucățele. Ceapa, ardeiul și roșiile se spală, curăță și taie grosier.
Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc bucățile de pui în ulei de măsline, până ce se albesc. Apoi se împinge carnea spre laterale, se adaugă legumele, ceapa, ardeiul și roșiile, tăiate grosier și se lasă la călit, până ce devin translucide. Apoi se adaugă mazărea, fasolea verde, orezul, fructele de mare, se asezonează de sare, șofran și apă, cât să acopere toată compoziția. Se lasă la fiert la foc mic, semiacoperit, până ce orezul s-a fiert și lichidul absorbit.
Paella sau mai bine zis tocanița spaniolă cu pui și fructe de mare se servește fierbinte, simplă, ca atare, eventual asezonată cu lămâie!
Spor și poftă bună!
1
carnea de pui se poate inlocui cu carne de iepure! ;)