Un desert rapid pe gustul tuturor! ;) Spor și poftă bună!
Vișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului.
Albușurile și cele două ouă, se bat energic cu sarea, zahărul tos, zahărul vanilinat aromatizat cu scorțișoară și rom, până ce se obține o spumă pufoasă.
Se adaugă uleiul în fir subțire, amestecându-se ușor până ce se omogenizează în compoziția de ouă și zahăr.
Kefirul se adaugă deasemenea în fir subțire, amestecându-se ușor până ce se înglobează în compoziția de mai sus.
Apoi se adaugă făina, praful de copt, amestecându-se ușor cât să se înglobeze toate ingredientele și să se obțină un aluat omogen.
Sâmburi de cacao și vișinele dezosate, mai bine spus curățate de sâmburi, se adaugă în aluatul obținut, se amestecă ușor, cât să se integreze în alutul de guguluf (chec!)
Se toarnă aluatul obținut într-o formă de guguluf, unsă cu puțin ulei sau unt, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la foc mediu, cca. 180 grade.
După ce trece testul scobitorii, se scoate prăjitura din cuptor, apoi se lasă la răcit un pic.
Spor și poftă bună!
P.S. Prăjitura e mult mai gustoasă a doua zi, asta dacă aveți răbdare 😉