Și m-am gândit eu că taare bună ar fi o prăjitură în weekend, dar de care să fie? Îmi zic că cea cu nucă e delicioasă, cea cu mac e bună rău și cea cu cocos te lasă lat...Dar crema? De care să fie? Cea cu ciocolată te unge la inimă și cea cu vanilie îți încântă gusturile... așa că m-am decis să le fac pe toate deodată și a ieșit minunăția asta de prăjitură, cu trei feluri de blat, cremă de vanilie și glazură de ciocolată. Am pus și ciocolată neagră și ciocolată albă, că na, și aia era de două feluri și iar nu m-am putut decide!
Blat nucă: Mixăm albușurile și apa până când spuma nu curge. Adăugăm zahărul și continuăm până când spuma stă băț. Punem făina, praful de copt, nuca și amestecăm cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ample, de jos în sus. În tava tapetată cu hârtie de copt turnăm blatul și îl lăsăm în cuptorul preîncălzit pentru 20-25min sau până când trece testul cu scobitoarea.
Blat mac: Mixăm albușurile și apa până când spuma nu curge. Adăugăm zahărul și continuăm până când spuma stă băț. Punem făina, praful de copt, macul și amestecăm cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ample, de jos în sus. În tava tapetată cu hârtie de copt turnăm blatul și îl lăsăm în cuptorul preîncălzit pentru 20-25min sau până când trece testul cu scobitoarea.
Blat cocos: Mixăm albușurile și apa până când spuma nu curge. Adăugăm zahărul și continuăm până când spuma stă băț. Punem făina, praful de copt, cocos și amestecăm cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ample, de jos în sus. În tava tapetată cu hârtie de copt turnăm blatul și îl lăsăm în cuptorul preîncălzit pentru 20-25min sau până când trece testul cu scobitoarea.
Crema: Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până când obținem un amestec cremos. Adăugăm amidonul și punem vasul pe baie de aburi.După ce crema s-a îngroșat, o lăsăm la răcit complet. Peste crema de gălbenușuri punem untul moale, adăugat câte puțin și mixat bine după fiecare adăugare. Adăugăm și esențele. Separat, mixăm frișca lichidă. Punem din frișcă peste crema de gălbenușuri și amestecăm ușor cu o spatulă. În caz că se taie crema, vezi aici cum o poti repara în câteva minute.
Glazura: Tocăm ciocolata neagră și o punem la topit împreună cu 100ml frișcă lichidă, în cuptorul cu microunde. Ciocolata albă tocată o topim împreună cu 50ml frișcă lichidă, tot la cuptorul cu microunde. *Punem ciocolata tocată și frișca lichidă într-un vas de plastic. Urmează să introducem vasul în cuptorul cu microunde. După aprox. fiecare 5 secunde, scoate vasul și amestecă ciocolata. Repeți acești pași până când ciocolata s-a topit complet. Lași la cuptor 5 secunde, scoți, amesteci bine, iar lași la cuptor 5 secunde, etc. Este important să o verifici cât mai des, pentru că se arde foarte repede.
Asamblare: Primul blat va fi cel cu nucă, punem apoi jumătate din cremă, acoperim cu blatul cu mac, punem restul de cremă și apoi punem blatul cu cocos. Turnăm ciocolata neagră topită și o întindem uniform, apoi cu cea albă trasăm linii ca în poza de mai jos.
Lăsăm prăjitura la rece peste noapte, apoi o porționăm cu ajutorul unui cuțit fierbinte.
1
Reteta o gasesti si pe blog:http://delightsbymeea.blogspot.com/2020/06/prajitura-cu-nuca-mac-si-cocos.html