Un desert relativ usor de facut, delicios.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea.
Se adauga galbenusurile, untul topit si esenta de vanilie si se omogenizeaza.
Se incorporeaza faina (se adauga treptat) si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.
Aluatul se toarna intr-o tava pentru tarte unsa cu ulei si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp, ciresele fara samburi se fierb cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se raceasca.
Se pregateste siropul. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema, se topeste ciocolata in 200 ml frisca lichida, se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider pentru a se raci si mai bine.
Dupa aceea, se mixeaza restul de frisca si se amesteca cu frisca cu ciocolata.
Blatul se asaza pe un platou si se insiropeaza. Se intind ciresele, apoi se decoreaza tarta cu crema, cirese, roinita si ciocolata taiata cu un decojitor de legume.