Pentru ca afara (si in casa) s-a facut (in afarsit) caldura, am deschis si eu sezonul de salate. Astazi am pregatit o salata super sanatoasa de sezon cu quinoa si ton.
Bogata in proteine, fier, magneziu si fibre, quinoa este foarte sanatoasa si usor de gatit.
Spalam quinoa bine in cateva ape si o strecuram. Punem la fiert quinoa cu 2 cescute apa intr-o craticioara, la foc mic, acoperita cu un capac.
Lasam sa fiarba cam 15 minute sau pana apa este absorbita in totalitate. Dam jos si lasam sa se raceasca.
Curatam castravetii de coaja, pastrand ceva coaja de loc in loc. Taiem ardeiul gras in fasii dupa ce l-am spalat si i-am scos cotorul. Taiem rosiile in felii mai groase. Scoatem samburii maslinelor si le taiem in jumatati daca sunt prea mari. Scurgem lichidul de pe ton. Asezam quinoa racita intr-un castron. Punem restul ingredientelor, asezonam cu sare, piper si oregano uscat. Stropim cu uleiul de masline. Amestecam usor salata, o lasam 10 minute la rece, apoi o servim.