Sarmalute in foi de vita ii plac foarte mult, dar le prepar mai rar. Am avut frunze frumoase de vita si am purces la preparat.
Frunzele de vita spalate si cu codita taiata se pun intr-un castron .
Peste ele se toarna apa clocotita cat sa le acopere.
Se lasa circa 5 -7 minute apoi se scot in strecuratoate.
Ceapa se curata de frunzele uscate,spala si toaca marunt.
Orezul se spala.
Morcovul se curata,spala si se rade pe razatoarea mica.
Carnea tocata de amesteca bine cu ceapa,morcovul,orezul si condimentele.
In vasul de ceramica al corck-potului se pun crengute de marar pentru gust foaia de dafin si jumatate din bulionul de rosii.
Se ia in maina fiecare frunza de vita ,pune carne si infasoara cat mai strans.
Procedeaza la fel pana se termina compozitia de carne.
Sarmalutele se asaza in cerc sau dupa cum doriti.
Deasupra se pun rosiile taiate rondele si bulion.
Punem capacul vasului ,il dam pe programul hild si stam linistit 2,30-3 ore.
Se servesc calde cu smantana sau iaurt.
Au iesit 40 de sarmalute.
Sa va fie de folos!
1
Condimentele se folosesc cele agreate de fiecare.