O reteta simpla, dar delicioasa si sanatoasa.
Iar daca vi se pare ca legumele sunt cam prea facute, asa este, vi se pare :)).Este doar din cauza faptului ca intre momentul in care a fost gata si momentul in care a fost fotografiata au trecut cam vreo 2 ore, din cauza unui accident casnic provocat de manerul tigaii.
Treaba de incepaturi, nu? Si reteta si accidentul.
Presaram sare, piper pe bucatile de peste si le lasam la frigider 15 minute.
Intr-o tigaie incintam uleiul de masline si punem bucatile de peste. Le rumenim la foc iute pe ambele parti, apoi le scoatem pe o farfurie.
Taiem dovleceii spalati si stersi cu un prosop absorbant in rondele, pe care le presaram cu putina sare si le lasam la scurs 10 minute. Ardeiul gras il taiem felii. Rosiile le taiem in jumatati.
In uleiul ramas adaugam usturoiul feliat, apoi pe rand dovleceii, ardeii grasi si rosiile. Presaram piper si busuioc. Le lasam sa se inmoaie usor. Punem pestele deasupra si bagam tigaia la cuptor pentru 10 minute.
Servim imediat.
1
puteti folosi orice alt peste va place