Somn cu legume la cuptor

de katty in Peste, 27 Iun 2020 | 2408 vizualizari

 

O reteta simpla, dar delicioasa si sanatoasa.
Iar daca vi se pare ca legumele sunt cam prea facute, asa este, vi se pare :)).Este doar din cauza faptului ca intre momentul in care a fost gata si momentul in care a fost fotografiata au trecut cam vreo 2 ore, din cauza unui accident casnic provocat de manerul tigaii.
Treaba de incepaturi, nu? Si reteta si accidentul.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati somn
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras galben
  • o mana rosii cherry
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn cu legume la cuptor:

Presaram sare, piper pe bucatile de peste si le lasam la frigider 15 minute.

Intr-o tigaie incintam uleiul de masline si punem bucatile de peste. Le rumenim la foc iute pe ambele parti, apoi le scoatem pe o farfurie.

Taiem dovleceii spalati si stersi cu un prosop absorbant in rondele, pe care le presaram cu putina sare si le lasam la scurs 10 minute. Ardeiul gras il taiem felii. Rosiile le taiem in jumatati.

In uleiul ramas adaugam usturoiul feliat, apoi pe rand dovleceii, ardeii grasi si rosiile. Presaram piper si busuioc. Le lasam sa se inmoaie usor. Punem pestele deasupra si bagam tigaia la cuptor pentru 10 minute.

Servim imediat.

TIPS-URI

1

puteti folosi orice alt peste va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stiuca si legume in vin alb