A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pastai verzi cu jambon sec si...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati si spalati pastaile verzi. Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15...Citeste continuarea

Desert cornulete cu iaurt si untura

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron am pus untura ( moale), oul, iaurtul, drojdia sfaramata si sarea, am omogenizat bine, apoi am inceput sa adaug faina pana am obtinut un aluat suficient de tare cat sa se poata...Citeste continuarea

Tarta cu foietaj, pui si dovlecel

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Spalati dovlecelul, il stergeti si il taiati rondele potrivit de groase. Le condimentati cu sare, piper, boia si oregano. Le rumeniti pe un grill, pe ambele parti, apoi le scoateti pe un...Citeste continuarea

Supa crema din ciuperci, editie...

Postat de: panacris in Supe

Varianta 1: Ciupercile, ceapa, păstârnacul, ardeiul și morcovul, se curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, uleiul și...Citeste continuarea

Piept de pui la cuptor cu...

Postat de: Bucataras in Pui

Incalzeste cuptorul la 200 grade C. Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume...Citeste continuarea

Paste negre cu somon si sos pesto

Postat de: cristeena20 in Paste

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Eu am ales spaghete negre (cu cerneala de sepie), dar exista si linguine negre.  Feliile de somon se condimenteaza doar cu sare si piper, apoi se...Citeste continuarea

Pizza sfert

Postat de: Constelatialeu in Pizza

Aluat : Am folosit tava de la aragaz ( aragaz tip nou, care are dimensiuni mai mari decat cele clasice), tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in...Citeste continuarea

Salata Lila, cu cartofi mov si file...

Postat de: panacris in Salate

Cartofii se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, de preferință în coajă, la abur cca. 30 minute, după ce începe apa să clocotească. După ce s-au fiert, se scurg de...Citeste continuarea

Gem de prune grase si aromate

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Am spalat prunele, le-am desfacut de pe sambure si le-am taiat in 4, le-am asezat in tuci, am pus zahar peste ele, am amestecat bine sa tavalesc toate prunele prin zahar, am asezat tuciul pe foc,...Citeste continuarea

Supa crema de linte rosie

Postat de: cristeena20 in Supe

Supa asta e foarte simplu de facut si la mirodenii, puteti modifica dupa gustul fiecaruia. Intr-o oala am pus la calit ceapa tocata marunt cu ulei de masline si am adaugat morcovul taiat...Citeste continuarea

Cassoulet cu fasole, carnati si...

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute.  Intr-o cratita (eu am facut in vas de...Citeste continuarea

Paine taraneasca, cu iaurt si masline

Postat de: ancutsa in Piine

    Într-un bol încăpător sau în bolul de la mixer/robot dizolvi drojdia în apă călduţă, adaugi zahărul și 100 g făină și amesteci bine. Lași...Citeste continuarea

Desert clatite japoneze

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină. Când albușurile au început...Citeste continuarea

Rosii uscate la soare

Postat de: Constelatialeu in Conserve

Nu este nimic complicat la reteta asta, doar trebuie sa ai rabdare. Am citit eu ca e bine sa faci din rosii din acelea ''prunisoare'' ca sunt mai carnoase si nu au asa multe seminte, doar ca eu am...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Prima data am facut umplutura, sa aiba timp sa se raceasca un pic. Am curatat merele de coaja, le-am ras pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi am stors merele rase de suc, le-am asezat intr-o...Citeste continuarea

Penne cu sos Arrabbiata

Postat de: RODIMUR in Penne

Pennele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute. Între timp, se prepară sosul. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Usturoiul se...Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei

Postat de: panacris in Supe

Varianta 1: Legumele și vegetalele, se spală, curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu uleiul de măsline și apă cca. 30 minute,...Citeste continuarea

Aperitiv briose, cu sunca si rosii...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare. Se spală roșiile cherry și se zvântă. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un...Citeste continuarea

Salata din cartofi cu pasta de masline

Postat de: panacris in Salate

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7...Citeste continuarea

Desert prajitura cu jeleu de zmeura...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugati zaharul si mixati pana se dizolva. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si laptele. Adaugati coaja...Citeste continuarea

Desert tarta rustica cu gem de...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Cum se face crusta pentru tarta: Amesteca untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adauga oul, apoi incorporeaza faina alba, faina de migdale si alunele tocate. Formeaza o bila din...Citeste continuarea

Desert bezele cu nuca de cocos

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Albușurile se separă cu atenție de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul pudră...Citeste continuarea

Aperitiv gofre sarate

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Într-un vas înalt, pentru mixer, se pun toate ingredientele și se amestecă energic până ce se omogenizează și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel pentru...Citeste continuarea

Vită cu legume a la Robert

Postat de: panacris in Vita

Carnea de vită se taie fâșii subțiri. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă, apoi se masează energic carnea de vită și se lasă la rece cca. 20 minute. Legumele...Citeste continuarea

Varza cu costita la tuci

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Mi-am pregatit toate ingredientele, sa le am la indemana, am curatat ceapa si ardeiul,  le-am taiat in bucati mai mari, am tocat varza si am taiat rosiile bucati mari. Varza am frecat-o cu...Citeste continuarea

Gem de smochine

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

De data asta am scapat de cules, le-am primit gata culese. Mai intai au trecut prin sedinta foto, ca nu ma pot abtine, apoi le-am pus la spalat, le-am taiat coditele si le-am asezat intr-un tuci...Citeste continuarea

Gem din prune si fistic

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

 Prunele se spală sub jet de apă rece, se desamburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu. Se presară zahărul...Citeste continuarea

Desert tort M (Maria, Marian si...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit o forma cu diametru de 24 cm , tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....Citeste continuarea

Desert cremsnit fals

Postat de: trifadalia in Prajituri

 Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga margarina topita si racita, faina si zaharul vaniliat. Amestecati aceste ingrediente. Separat se bat albusurile cu praful de sare pana...Citeste continuarea

Guacamole 2

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Avocado se scoate din coaja si se paseaza cu o furculita, ceapa se toaca marunt, usturoiul il pisam si se freaca putin ca pentru mujdei. Se amesteca toate ingredientele, se pune sare dupa gust...Citeste continuarea

Salata valeriana cu parmezan

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Salata se spala foarte bine sub jet apa si se lasa sa se scurga. Ceapa se taie julienne si se freaca cu putina sare. Se amesteca salata cu ceapa, ulei de masline si sare. Parmezanul se...Citeste continuarea

Salata cu avocado si creveti

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Crevetii se pun putin la prajit intr-un wok cu ulei de masline si condimente, se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti. Castravetele se spala bine, se lasa cu coaja si se taie feliute subtiri,...Citeste continuarea

Gnocchi cu creveti in sos de portocale

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Gnocchi se pun la fiert in apa sarata, se lasa timpul scris pe ambalaj. Crevetii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline si ceapa taiata julienne pana se inmoaie putin. Portocala o spalam, o...Citeste continuarea

Desert pandispan pufos cu nectarine

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Nectarinele se spală, se șterg și se feliază, feliile având o grosime de 8-9 mm, maxim 1 cm. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu praful de sare, până ce...Citeste continuarea

Desert chec cu nuci

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, amestecând...Citeste continuarea

Bors de legume, cu loboda si leustean

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Dacă se folosesc legume din congelator (așa cum am făcut eu) se scot din timp, mai ales mazărea, ca să se decongeleze natural. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și...Citeste continuarea

Salata picanta de rosii cherry, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Cât timp fierb cartofii, se spală roșiile cherry, se șterg și se înjumătățesc. Se taie frunzele de busuioc...Citeste continuarea

Desert tarta cu mascarpone si frisca

Postat de: Ksenya in Prajituri

  Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.  Se  regleaza  inelul pentru montat tarte la   diametrul de 18 cm .  Se adauga...Citeste continuarea

Aperitiv budinca sarata, cu ardei...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ardeii copți se scot de cu seară din congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine de lichid și să se zvânte. Se alege mărarul, se spală, se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blat : Am folosit tava mare de la aragaz ( aragazele astea noi, sunt mai mari decat cele clasice, deci tava este mare, n-am masurat-o, ca n-am gasit ruleta), pe care am tapetat-o cu hartie de...Citeste continuarea

Lamb Kadai- berbecut in stil indian

Postat de: Ksenya in Oaie

  Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul   si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic....Citeste continuarea

Desert gogosi la cuptor

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare. Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut. Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat  se pun...Citeste continuarea

Pui basquise

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Parliti pulpele de pui de eventualul puf, le spalati si le taiati in doua. Ceapa curatata o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotori, seminte si ii taiati fasii. Puteti pune si copti ardeii,...Citeste continuarea

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce si-au dublat volumul. Am incorporat in galbenusuri nuca macinata, alternand cu...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata, mure si...

Postat de: panacris in Dulciuri

Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Varianta 1: Morcovii  se spală, curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, untul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de...Citeste continuarea

Ciorba de somn la ceaun

Postat de: panacris in Peste

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...Citeste continuarea

Gem-marmelada de coarne

Postat de: Ksenya in Dulceata / Gem

Coarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg. Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu. Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Afinele curățate și spălate se pun într-un vas încăpător cu fundul dublu, se adaugă zahărul și zeama de lămâie, apoi se amestecă ușor și se lasă câteva ore,...Citeste continuarea

Supa crema din rosii, ardei kapia...

Postat de: panacris in Supe

Varianta 1: Roșiile se spală, curăță de cotoare, se taie în patru, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]