Imi doream de ceva timp sa pregatesc acest tort, mai ales ca eu sunt o mare fana a eclerelor! Acum a fost o ocazie buna sa il fac, pentru ca voiam un tort delicios, neaparat cu cafea, iar crema de vanilie a fost cea care a completat tortul perfect! Trebuie sa il faceti macar cu o zi inainte, sa stea in frigider peste noapte, pentru ca asa este mai bun! La crema de vanilie eu am pus 2 foi de gelatina, pentru ca nu stiam cum se comporta crema tatinabila si cat se intareste, dar nu este nevoie sa o folositi, pentru ca are o consistenta foarte buna si nu curge!
Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este incorporata. Dati deoparte aluatul, il lasati 5 minute la racorit. Incorporati ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare, iar la final puneti vanilia. Aluatul il puneti intr-un pos. Intr-o tava, pe harttie de copt, formati gogosele mici cu distanta intre ele. Le introduceti in cuptorul incins, la 200 de grade primele 10 minute. Dupa acest timp, reduceti temperatura la 170 de grade si le mai lasati 20-25 de minute. Fiind mai mici nu e nevoie de mai mult timp. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se raceasca.
Blatul: Mixati albusurile cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati inducitorul treptat si mixati pana obineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste bezea si mixati. Adaugati si cafeaua. Cerneti faina cu cacaoa si praful de copt, le incorporati treptat, cu ajutorul unei palete de silicon. Impartiti compozitia in doua boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 23 cm, turnati prima parte de compozitie. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins la 170 de grade, pentru 10 minute. La fel procedati si cu a doua foaie de blat si le lasati sa se raceasca.
Crema de vanilie: Intr- cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati laptele, amestecati bine, apoi amidonul. Invartiti, puneti cratita pe foc, focul sa fie la mic. Amestecati continuu cu un tel pana obtineti o crema de consistenta budincii, apoi dati deoparte, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca. Cand s-a racit o mixati 1 minut, apoi adaugati crema tartinabila de vanilie, vanilia si le mixati pana obtineti o crema spumoasa.
Crema de ciocolata cu cafea: Topiti pe baie de aburi ciocolata cu frisca lichida. O dati la frigider 1-2 ore. O mixati dupa acest timp, adaugati crema de branza, ness-ul si mixati bine. Luati un pos, atasati un dui mic si ascutit, puneti in el crema de ciocolata. Cu ajutorul lui umpleti cu aceasta crema de ciocolata, gogosile choux. Pe un platou asezati prima foaie de blat si un inel detasabil in jurul sau. Il insiropati cu cafea, puneti 3-4 linguri de crema de vanilie si o nivelati. Asezati gogoselele umplute una langa alta, apoi puneti toata crema de vanilie si o nivelati. Asezati al doilea blat, il insiropati si dati tortul la rece. Il lasati 3-4 ore la rece sau peste noapte. Smantana pentru frisca, rece, o mixati spuma impreuna cu indulcitorul pudra. Scoateti tortul de la tece, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca. Eu am topit putina ciocolata neagra, am desenat cateva dungi cu un dui subtire. Am decorat cu gogosele umplute, frunze de menta, inimi de ciocolata si sclipiti auriu comestibil. Il mai dati la rece o ora, apoi il taiati si serviti!
Pofta buna!