Dacă doriți o mâncare rapidă, de post și cu puține ingrediente, atunci nimic mai simplu decât niște tăiței cu cartofi. Asta îmi aduce aminte de copilărie când bunica și mama mea, făceau foarte des acest fel de mâncare, mai ales în zilele de post. Eu le spuneam „tăiței înecăcioși”!
Curățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla.
Spălăm bine cartofii, îi curățăm de coajă și-i tăiem cubulețe, nu prea mari. Punem cartofii la fiert, în apă clocotită, cu puțină sare. Când sunt fierți (verificăm înțepând cu o furculiță!), îi zdrobim ca și pentru puré și condimentăm cu sare și piper, după gust. Adăugăm peste cartofi și ceapa împreună cu uleiul în care s-a prăjit și amestecăm bine.
Fierbem pastele în apă clocotită cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Când sunt fierți tăițeii, îi clătim cu apă rece și îi lăsăm puțin la scurs. Punem tăițeii fierți peste cartofi și amestecăm cu grijă, ca să nu-i zdrobim. La nevoie mai adăugăm sare și piper, după gust.
Poftă bună!
1
Cartofii albi se pretează cel mai bine pentru puré, deoarece sunt mai sfărmăcioși!
2
Cu tăiței de casă, sunt și mai buni!
3
Puteți să folosiți și tăiței cu ouă, dar mâncarea nu va mai fi de post
4
Condimentați cu sare și piper, după gust.