Daca nu ati mancat pana acum bibilica, eu zic sa achizionati cand aveti ocazia una, caci este cea mai dulce pasare domestica pe care am mancat-o pana acum, desi initial, prin coloratia pielii, usor inchisa la culoare nu mi-a spus absolut nimic.
Bibilica, denumita si gaina cu margaritare, gaina de mare,pichere, pichie, picura, cata,in functie de zona geografica, originara de pe continentul african, au pene negre cenusii impestritate cu alb si cel mai important sunt monogame.
Spalam carnea bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Spumam cat este nevoie, adaugam piperul boabe si foile de dafin si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Adaugam legumele curatate si taiate in bucati mari.Adaugam putina sare. Fierbem la foc mic pana legumele sunt moi, Strecuram zeama si pastram in supa legumele care ne plac. Completam cu apa cat este nevoie si potrivim de sare. Punem oul intr-o cana si il cantarim. Adaugam tot atata faina si amestecam bine cu o furculita. Adaugam 1-2 linguri apa rece astfel incat compozitia sa curga dar sa nu fie foarte moale. Punem compozitia intr-o punga. Taiem un capat si turnam in fir subtire. Lasam sa fiarba 5 minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde.