Am preparat o reteta de ghiveci de legume. Cum fac ghiveci de legume acasa.
Cum am preparat reteta de ghiveci de legume, pas cu pas, iesind un pranz delicios alaturi de o mamaliguta calda.
Am taiat ceapa verde marunt si am pus o la calit in tigaia incinsa. Apoi am adaugat legumele curatate si taiate cubulete mici (morcovul, patrunjelul si pastarnacul) si cubulete mai mari (1 cm) vinetele si dovleceii (ambele curatate de coaja). Ardeiul capia l-am taiat fasii mai mari.
Am mai stropit cu putin ulei si am asezonat cu sare si piper. Le-am calit amestecand permanent. Apoi am adaugat cutia de conserve de rosii si o cana cu apa, lasand la fiert pana a scazut.
La final am adaugat condimente, cate o lingurita de curry si boia si un varf de lingurita de scortisoara.
Am mai lasat cateva clocote si apoi am oprit plita. Am servit cu mamaliguta calda si am mai adaugat putin ardei iute peste.
Pofta buna!