Salata Olivier este foarte populară în Rusia și este pregătită la toate mesele de sărbătoare. Salata originală a fost pentru prima dată preparată în anul 1860 de bucătarul belgian Lucien Olivier sub denumirea franceză de salade de gibier la restaurantul Ermitaj, unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova. Rețeta originală a fost păstrată secretă și s-a pierdut în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile. Se știe doar că rețeta cuprindea delicatese scumpe, carne de vânat, raci și mazăre. Pe parcursul anilor, această ingredientele acestei salate au fost înlocuite cu ingrediente mai ieftine și accesibile. Salata Olivier cuprinde legume și cubulețe mici de carne legate cu maioneză.[ Bunica. Md]
Si la noi este foarte populara acest gen de salata . Eu am scos maioneza din scena pe care am inlocuit-o cu iaurt , mustar si putin ulei .
1
Aceasta salata este mai gustoasa dupa ce s-a odihnit cateva ore la rece.