O friptura la cuptor langa un sos aromat cu castraveti acri si marar...
Eu am avut un cotlet de la un porc de casa, mai mic si deci mai fraged care s-a gatit imediat.
Presaram condimentele peste carne si o masam bine.
Asezam carnea intr-o tava, punem 1/2 de pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 de minute, scoatem folia si lasam sa se rumeneasca. Cand carnea este rumena o scoatem, iar in tava turnam vinul.
Punem tava pe aragaz, dam cateva clocote, apoi scurgem zeama printr-o sita.
Intr-o tigaie incintam uleiul,adaugam ceapa tocata fin si amestecam ocazional pana se inmoaie. Stingem cu rosiile si fierbem la foc mic pana nu mai are zeama. Adaugam zeama scursa de pe carne, pasta de ardei si fierbem pana sosul se leaga. Potrivim de sare (tinem cont de faptul ca ulterior vom adauga castravetii acri care au si sare) si piper, iar daca sosul este prea acru putem adauga 1/2 de lingurita zahar pentru ca la final sosul trebuie sa aiba un gust dulce acrisor. Adaugam castravetii tocati marunt si mai dam cateva clocote.
Oprim focul si adaugam mararul. Servim cotletul cu sosul.