Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa fin, morcovul il taiem in jumatate pe lungime, apoi in rondele subtiri. Cartoful il taiem cuburi.
Fierbem ciolanul 15 minute sau mai mult in functie de cat este de fraged, apoi adaugam ceapa, morcovul, cartoful si fasolea verde.
Fierbem 15 minute si adaugam pasta de ardei si rosiile.
Separat clocotim zeama de varza. Dupa 10 minute adaugam zeama de varza dupa gust si piperul. Daca mai este nevoie putem adauga sare si apa cat este nevoie.
Mai fierbem 5 minute, oprim focul si adaugam patrunjelul verde.