A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Taci si inghite

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

Taci si inghite este o vorba pe care o spun eu celor dragi mie atunci cand fac mofturi la masa, atunci cand imi reproseaza ca nu e buna mancarea, ca ar mai trebui sare sau zahar sau e prea cruda...Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu mere la...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Se pregatesc mai intai merele. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze. Se pun intr-o oala pe foc potrivit, se adauga zaharul brun...Citeste continuarea

Jumari banatene cu mere si lapte

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

Slanina proaspata de porc se spala si se taie in bucati de marimea unei cutii de chibrituri. Puteti sa feliati slanina in bucati mai mari cum sunteti obisnuiti. Mie imi plac jumarile...Citeste continuarea

Stafide de casa din struguri albi

Postat de: ancutsa in Vegan / Raw vegan

  Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Se răsfiră boabele pe o tavă cu hârtie de copt. Eu am încercat o serie cu hârtie şi o serie fără....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata,...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere, nuci si...

Postat de: ancutsa in Prajituri

     Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să se dezgheţe. Mai departe, se călesc...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Pentru ca dupa ce este gata mamaliga, trebuie sa ne miscam destul de repede, am preferat sa imi pregatesc mai intai ingredientele si apoi sa prepar mamaliga (ca sa fiu corecta, m-a ajutat...Citeste continuarea

Tocanita de curcan in crusta de...

Postat de: miha in Curcan

Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Cand sunt gata ii zdrobim ca pentru piure, adaugand apoi untul, telemeaua sfaramata. oul, sare si piper dupa gust. Omogenizam amestecand energic.  Ceapa...Citeste continuarea

Rulouri de curcan gratinate

Postat de: miha in Curcan

Feliile de piept de curcan se bat usor cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza dupa gust cu sare, fulgi de ardei iute si fulgi de usturoi. Asezam pe fiecare felie de carne cate o felie de branza,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu miere si crema...

Postat de: miha in Prajituri

Foi: Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul si mierea. Se pune vasul la bain-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema se...Citeste continuarea

Taci si inghite, varianta rapida

Postat de: privatelaura in Mancare copii

Se pregateste mamaliguta. Aici, folositi o cantitate mai mica de malai ca sa iasa mai moale mamaliga. Se pune apa la fiert, se adauga un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie...Citeste continuarea

Desert prajitura Ramasita

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimesiunile de 18/28 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....Citeste continuarea

Dulceata din struguri negri

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

   Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii. Este un proces migălos, care cere multă...Citeste continuarea

Dulceata din struguri albi cu whisky

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se...Citeste continuarea

Pui cu orez, mazare si trandafiri...

Postat de: ancutsa in Pui

  Se spală piepţii de pui şi se taie în două. Se aşază într-o cratiţă cu puţin ulei, se presară sare şi se rumenesc bine. Din când în când, se...Citeste continuarea

Aperitiv toast cu avocado, peste...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Se prajesc feliile de paine in prajitorul special. Imediat dupa prajire se freaca cu un graunte de usturoi. Se stropesc cu ulei calitativ, restectiv, ulei de dovleac in cazul meu.  Avocado...Citeste continuarea

Desert bomboane de ciocolata cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Pentru a fi ca si crude, alunele de padure se pun in apa rece pentru a se hidrata cu o zi inainte. A doua zi se decojesc de piele cu ajutorul unui cutit. Dupa aceea, se prepara ciocolata:...Citeste continuarea

Desert chec economic cu mere

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Doua mere se curata de coaja si cotor, se spala si se taie cubulete. Celelalte doua mere se curata de cotor, se spala si se taie felii. Peste fiecare categorie de mere se presara cate un...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si nuci

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face aluatul fraged care trebuie să stea la frigider. Eventual se poate face și cu o zi înainte. Se amestecă zahărul tos fin cu: untul rece, sarea, vanilia...Citeste continuarea

Paste cu pui, ciuperci si mascarpone

Postat de: oanapl in Paste

Tai pieptul de pui cuburi, îl condimentezi și îl călești în uleiul încins. Adaugi usturoiul tăiat feliuțe. Speli ciupercile și le tai în 2 (dacă sunt...Citeste continuarea

Aripioare cu sos

Postat de: gaby_d in Pui

Spala si curata aripioarele. Usuca-le cu un servet curat. Presara sare si piper (sare putina, e sarat sosul de la sosul de soia) Incinge uleiul si pune aripioarele la prajit, la foc iute,...Citeste continuarea

Desert budinca cu dovleac la slow...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Amesteca intr-un bol piureul de dovleac (se obtine din dovleac ras, calit in putin unt si indulcit dupa gust, pana scade) cu zaharul brun cu ajutorul unui tel. Incorporeaza apoi...Citeste continuarea

Paste cu carne de porc in sos de...

Postat de: mirela0911 in Paste

Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune ceapa si se lasa la calit. Se adauga boiaua si se amesteca repede pentru a nu se arde, apoi se pune carnea...Citeste continuarea

Gogosari in sos de rosii

Postat de: merisor67 in Muraturi

De menționat că gogoșarii au fost cântăriți în stare naturală, nu după ce i-am curățat. Spălăm gogoșarii foarte bine în apă rece, îi ștergem și îi...Citeste continuarea

Desert rapid cu struguri, preparat...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, până acestea din urmă se dizolvă și se obține o compoziție spumoasă. Adăugăm pe rând: uleiul, esența,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema cu...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Mixati 5 albusuri spuma cu un praf de sare. Restul de oua cu galbenusurile, le bateti cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, iaurtul si vanilia. Faina o amestecati...Citeste continuarea

Muraturi taranesti in otet

Postat de: Pungasa_Rogue in Muraturi

Gogonelele se spala. Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii. Castravetii se spala si li se indeparteaza capatul la care a fost vrejul. Conopida se spala si se...Citeste continuarea

Salata poloneza cu ton

Postat de: RODIMUR in Salate

Mai întâi se pregătesc toate ingredientele. Orezul se alege, se spală în câteva ape, se fierbe, după care se clătește bine și se lasă la scurs. Ceapa se...Citeste continuarea

Desert inghetata de caramel

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Frisca lichida se bate spuma tare. Se adauga 1 lingurita zeama de lamaie pentru nu se intari prea tare (sa se poata lua usor cu lingura). Laptele condensat se incalzeste la foc mic, amestecand....Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu varza alba si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Muraturi

Varza se spala si se taie fideluta. Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare. Varza si morcovii se freaca cu o lingurita de sare grunjoasa. Se spala sase frunze...Citeste continuarea

Gem de prune rosii

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală prunele, se scot sâmburii, se taie cubuleţe şi se asază într-o cratiţă încăpătoare. Pentru 2,3 kg de prune, cântărite fără sâmburi, eu...Citeste continuarea

Desert tort inima cu alune de...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blaturi: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile. Apoi se adaugă praful de copt, făina şi nuca,...Citeste continuarea

Chiftelute cu cartofi si sos de...

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea, curățată de pielițe și de vițe, se spală, se scurge de apă și se toacă fin, după care se face compoziția pentru chifteluțe, adăugându-i: un ou, 2 căței de usturoi...Citeste continuarea

Tarta de dovlecei cu legume

Postat de: trifadalia in Mancaruri de legume

Dovlecelul se spala si se rade pe razatoarea mare. La fel si ceapa, si se lasa jumatate de ora sa stea la inmuiat cu sare. In alt bol se rade si branza telemea, peste care se adauga ardeiul...Citeste continuarea

Macaroane cu branza in stil american

Postat de: mitinita in Paste

Macaroanele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj. Se pun 250 ml de lapte pe foc. Restul de 50 ml de lapte, se amesteca bine cu cele 2 linguri de faina, pana cand compozitia nu mai are...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: mitinita in Muraturi

Se spala castravetii. In fiecare borcan se pun castraveti, rondele de ceapa si morcovi si cate 1-2 catei de usturoi. In fiecare borcan punem o frunza de dafin, boabe de piper si de mustar, 2...Citeste continuarea

Supa de chimen cu boia

Postat de: mitinita in Supe

Semintele de chimen se fierb cu un litru de apa. Se scurge. Feliile de paine se prajesc in cuptor sau la prajitorul de paine. Eu le-am prajit la Panini Maker Breville...Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...Citeste continuarea

Sarmale cu crupe-reteta de post

Postat de: abetina in Mancaruri de post

  Se spala crupele in mai multe ape, pana se duce toata hoaspa (invelisul de la bobul de porumb).    Se adauga orezul brun, buretii,  ceapa,morcovii, dati prin masina de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu boti, mere si...

Postat de: trifadalia in Prajituri

Faina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios. Se adauga sarea si ouale impreuna cu praful de copt. Se pune laptele si se framanta,...Citeste continuarea

Miel cu ceapa si galuste

Postat de: trifadalia in Oaie

Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, care se pune la calit cu ulei. Se prajeste pana incepe ceapa sa sticleasca. Se adauga boiaua si carnea. Se acopera cu apa si se fierbe. Cand...Citeste continuarea

Porc cu taitei lati si cascaval afumat

Postat de: mihaelar63 in Paste

Sunculita se taie cuburi marunte. Carnea de porc se portioneaza cuburi mai mari sau taiati julien, dupa preferinta. Spalati si taiati prazul marunt. Sotati prazul usor...Citeste continuarea

Sarmale in foi de stevie (TOITIKE)

Postat de: nico_nico in Porc

Frunzele de stevie le oparim 2-3 secunde in apa fiarta, apoi le lasam sa se scurga de apa si sa se raceasca. Carnea se toaca. Ceapa taiata marunt se caleste si se pune peste carnea macinata,...Citeste continuarea

Sarmale despuiate pe pat de mamaliga

Postat de: ladydi in Porc

Spalam orezul si il lasam la inmuiat in apa calduta. Tocam kaizerul, ceapa si patrunjelul marunt. Amestecam carnea cu orezul, kaizerul, ceapa, patrunjelul si ouale. Potrivim gustul de sare si...Citeste continuarea

Sarmale din varza rosie cu carne de...

Postat de: panacris in Pui

     Varza roșie se curăță, apoi se scot cca. 12 bucăți de frunze.  Intr-un vas âncăpător se pune apă la fiert cu o lingură de sare, când...Citeste continuarea

Desert prajitura 'mi-cuit' cu...

Postat de: ctlina in Prajituri

Topiti ciocolata la bain-marie, apoi adaugati untul taiat bucatele. Amestecati bine si lasati sa raceasca. Frecati ouale cu zaharul, apoi incorporati faina. Adaugati ciocolata...Citeste continuarea

Dovlecei sotati, cu ton, sos de...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati usturoiul si ceapa salota si tocati-le marunt. Spalati si curatati dovlecelul, taiati-l in 2. Se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Partea...Citeste continuarea

Aperitiv crochete de carne cu parmezan

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Inmuiati painea in apa rece, scurgeti-o bine. Intr-un castron amestecati toate ingredientele pentru crochete. Puneti sare si piper si amestecati bine. Formati crochetele introducand in...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu sos de afine

Postat de: rocsi_1612 in Rata

Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine. Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina. Curatati...Citeste continuarea

Sarmale in oala de lut pregatite in...

Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carne

Oala de lut o scufundam pentru o ora in apa, intre timp pregatim frunzele pentru umplut. Oparim varza si frunzele de vita in apa sarata. Carnea eu am o tocat-o la cutit, puteti folosi robotul....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]