Desert salam de biscuiti de post

de MotanLaOale in Dulciuri, 5 Ian 2019 | 13088 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 600 g biscuiti
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina
  • 350 ml apa
  •  50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 1 borcan dulceata de visine
  • 100 g stafide
  • 300 g rahat
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • nuca de cocos pentru rulat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti de post:

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.

Biscuitii se maruntesc.

Stafidele se hidrateaza in apa calduta.

Rahatul se taie patratele potrivite.

Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.

Se pun la fiert apa cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.

Se ia de pe foc si se adauga margarina, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca pana se topeste margarina.

Intr-un castron mai mare se pun toate ingredientele, se toarna deasupra amestecul de apa cu cacao si margarina si se amesteca bine.

Se lasa 25-30 minute, amestecand din cand in cand sa se absoarba bine.

Pe o folie alimentara intinsa pe masa se presara nuca de cocos, se pune compozitia, se preseaza si se da forma cilindrica si se ruleaza cat mai strans in folie.

Se pune in frigider pentru cateva ore sau de pe o zi pe alta.

Se scoate din folie si se taie felii si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si glazura de cacao