Reteta romaneasca
M-am inspirat de la Laura
Curatam 2 felii mari de dovleac si le dam prin razatoare, adaugam intr-o cratita untul si cand s-a topit, adaugam dovleacul, zaharul si calim la foc mic, amestecand ocazional.
Oprim focul si adaugam condimente dupa gust, amestecam si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit, adaugam branza de vaci, ouale, un praf de sare, iaurtul si omogenizam.
Negresa-intr-un castron amestecam ingredintele uscate, facem o adancitura si adaugam ouale batute, cafeaua, untul topit, iaurtul si incepem sa amestecam cu telul pana ce rezulta un aluat omogen si gros ca o smantana.
Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit cca 30 min, pana ce prinde o crusta, scoatem tava si adaugam crema de dovleac, nivelam si dam din nou la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine.
Mixam smantana cu frisca si zaharul pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de branza si omogenizam.
Adaugam peste crema de dovleac, dam la rece cca 1 ora si decoram cu ciocolata topita.