Moi si pufoase!
Începem prin a pune cartofii la fiert ca pentru piure, cu o linguriță de sare. Cand sunt gata fierti, scurgem zeama si o amestecam 100 g unt. Restul de unt il amestecăm cu cartofii pasati bine.
Drojdia o lichefiem impreuna cu zaharul, amestecam cu laptele caldut si cu putina faina so o lăsăm să crească.
In lighean punem faina , maieu crescuta, piureul de cartofi, apoi zeama de cartofi si incepem sa framantam. Adaugam treptat si apa, pana folosim toata faina din vas si obtinem o coca usor lipicioasa. Mai framanam vreo 10 minute si lasam la loc cald acoperit cu un prosop,pana isi dublează volumul.
După ce a crescut, luam aluat, ii dam forma de sul si tăiem bucăți. Fiecare bucata de aluat o întindem cu mâinile unse cu ulei si bagam marginile spre interior forman chiflute. Eu le-am dat forma usor alungita. Așezăm pisicile in tava cu hartie de copt, lăsăm să crească, apoi le crestam, pensulam cu apa si presaram seminte de mac. Dam la cuptor cca 30-40 minute.
1
Se pastreaza moi mult timp datorita cartofului