Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Milkshake de fructe de padure
Postat de: Retetegg in BauturiFructele de padure se paseaza fin. Daca nu va plac semintele, se pot trece prin sita dupa ce le-ati pasat. Se adauga mierea si laptele si se omogenizeaza pana obtinem o bautura fina si...Citeste continuarea
Costita de porc cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in PorcCostita de porc se spala si se portioneaza . Cartofii se curata , se spala si se taie pe lungime . Asezati cartofii intr-o tava mare . Sarati . Costita se sareaza se...Citeste continuarea
Snitel de curcan cu pesto si mustar
Postat de: mihaelar63 in CurcanPieptul de curcan se feliaza si se bate cu batatorul de snitele . Bucatile de carne se bat cu atentie sa nu se rupa . Se face un amestec din pesto , mustar , ulei , sare ,...Citeste continuarea
Ceafa afumata cu fasole boabe
Postat de: mihaelar63 in PorcFasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda...
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pun ingredientele pentru aluat si se amesteca bine pana se formeaza o coca destul de tare. Se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Ciorba cu gulie, afumatura si smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele . Osul se spala cu apa calduta . Nu trebuie oparit daca este proaspat afumat . Eventual portionati osul garf daca este prea mare si nu va incape...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere...
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriCuratam merele de coaja,le taiem in doua si eliminam cotorul.Le taiem feliute subtiri.Untul il punem intr-o cratita la topit,adaugam merele,presaram zaharul.Amestecam...Citeste continuarea
Snitel italian - cu dovlecel si...
Postat de: mihaelar63 in PorcBucatile de cotlet se ung pe ambele parti cu pesto de busuioc . Eu am avut la borcan . Ungeti o tava cu unt si asezati carnea in ea . Dovlecelul se spala si se...Citeste continuarea
Aperitiv quiche cu branzeturi
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti, puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie. Modul de preparare este unul foarte simplu si nu are cum sa nu va...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si blat...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriFaina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Pentru inceput se pune mai putina...Citeste continuarea
Painici cu lapte si chimen
Postat de: mihaelar63 in PiineDrojdia proaspata se amesteca cu 100 ml apa calduta pana se desface. Puneti zaharul si doua linguri de faina si amestecati . Lasati sa dospeasca jumatate de ora . Faina se pune...Citeste continuarea
Crispy de pui cu mix de salata
Postat de: amalia01 in PuiPieptul de pui il feliezi transversal in portii groase de 1,5-2 cm. Presari putina sare. Amesteci iaurtul cu oregano si boia. Zdrobesti fulgii de porumb cat mai marunt. Eu i-am pus intr-o punga si...Citeste continuarea
Aperitiv pasta tartinabila, cu oua...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se fierb tare ouăle, în apă cu sare și oțet, ca să nu se spargă în timpul fierberii. Când au fiert, ouăle se pun în apă rece, ca să se...Citeste continuarea
Smoothie cu iaurt, banane si kiwi
Postat de: merisor67 in Love SmoothiesTot ce ne trebuie pentru acest smoothie cu iaurt, banane și kiwi, în afară de ingrediente, este un blender pentru a pasa fructele uniform și a omogeniza deliciosul smoothie. Decojim...Citeste continuarea
Desert macarons
Postat de: GABRIELAGH in PrajituriBatem albusurile, sarea, zaharul tos cu robotul (sau mixer) la viteza medie timp de 3 min. Crestem viteza la mediu spre mare timp de inca 3 min, apoi la viteza mare inca 4 min. Obtinem o...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu piept de pui...
Postat de: merisor67 in SalatePieptul de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare. După ce începe să fiarbă și se înlătură spuma, se adaugă morcovul curățat. Când ingredientele sunt...Citeste continuarea
Aperitiv placinta impletita, cu...
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriMai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete. Omogenizam compozitia si o lasam la rece...Citeste continuarea
Aperitiv barcute de cartofi,...
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriPasul 1. Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă, așa cu coajă. Pasul 2. Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de ciuperci. Le spălăm bine sub jet de apă...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare si densa. Se adauga apa si se mai...Citeste continuarea
Pasta de ton cu castraveti murati
Postat de: mirela0911 in PesteMai intai se pune pestele ton maruntit intr-o sita sa se scurga bine de ulei, eventual chiar presat cu dosul unei linguri pentru a se scurge mai bine. Castravetii murati se taie in cubulete...Citeste continuarea
Ficat de porc in sos de vin, cu...
Postat de: RODIMUR in FicatFicatul se curăță de eventualele pielițe, se spală bine, se feliază (felii cam de 2-2,5 cm) și se pune în lapte dulce, pentru 30 minute. După acest interval de timp, feliile de...Citeste continuarea
Desert poale-n brau
Postat de: ancutsa in DulciuriSe fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina...Citeste continuarea
Salata de citrice cu sirop de rodie
Postat de: ctlina in DulciuriFaceti un sirop din 100 ml de apa, zaharul si anasonul stelat. Amestecati si fierbeti la foc mic timp de 8 minute. Luati de pe foc si adaugati siropul de rodie. Curatati de coaja portocalele...Citeste continuarea
Gratin cu cartofi cu branza Reblochon
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneFierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii. Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt. Gatiti impreuna...Citeste continuarea
Supa de varza cu carnat afumat
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeSe indeparteaza primele foi de varza. Varza se taie fideluta. Prazul se curata si se taie marunt. Carnatul se taie bucati si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul...Citeste continuarea
Desert placinta cu migdale si lemon...
Postat de: ctlina in PrajituriPreparare Lemon Curd: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul si se amesteca. Se pune amestecul obtinut intr-o cratita pe foc. Se fierbe la...Citeste continuarea
Budinca dulce, cu paste, branza de...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiMai întâi se opăresc stafidele timp de 1 minut și apoi se pun la înmuiat, în esență de rom. Pastele făinoase se fierb, conform recomandărilor, în apă...Citeste continuarea
Desert chec cu glazura de ciocolata
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat chec : Ciocolata, laptele si untul se fierb pana se topesc .Se amesteca si se inchide focul.Ouale se mixeaza cu zaharul ,pana devine compozitia cremoasa.Se adauga amestecul de ciocolata,...Citeste continuarea
Desert chec cu sos de zmeura
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe unge o tava de ceramica, cu unt (se poate folosi hartie de copt ). Pentru aluat , se foloseste acelasi pahar de la iaurt, pentru toate ingredientele. Se amesteca ouale cu zaharul, pana se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu slaninuta
Postat de: mihaelar63 in CiorbeFasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore. Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare....Citeste continuarea
Desert placinta turnatoare
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlatul turnat : In bolul mixerului punem cele 2 oua si cele 2 albusuri, un praf de sare, laptele, uleiul si zaharul vanilat si mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine ca o spuma....Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti cu napolitane
Postat de: caroline in DulciuriDaca nu doriti sa folositi prajiturele Milka, puteti face blatul in casa dupa o reteta de Negresa. Intr-un bol maruntim biscuitii si napolitanele ( eu am folosit napolitane cu crema de alune)....Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde, cu smantana...
Postat de: RODIMUR in CiorbeMai întâi se pune fasolea verde cu 2-3 litri de apă rece la foc iute, ca să dea un clocot. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă. După un clocot,...Citeste continuarea
Desert tort cu alune de padure si...
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apoi apa şi uleiul. Se adaugă şi făina şi praful de copt,...Citeste continuarea
Aperitiv cornuri cu sunca
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriCoca gata crescuta o întindem subțire, o tăiem in triunghiuri. Ungem fiecare țriunghi cu ketchup, punem câteva fasiute de sunca, un mot de mozarella si rulam. Lasam sa creasca vreo...Citeste continuarea
Varza in straturi
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe ia un vas rotund [ pentru aspectul estetic si practic am folosit o forma de tort cu peretii detasabili ] . Varza murata se taie fideluta si se amesteca cu putin ulei ....Citeste continuarea
Pizza casei
Postat de: claudiaO in PizzaDrojdia o lichefiem cu zaharul, punem putina apa si faina si o lasam sa creasca 10-20 minute. Faina o amestecam cu sarea si oregano, apoi adăugăm maiaua crescuta. Framantam iar la final punem...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu branza...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste oua. Se mixeaza bine, se...Citeste continuarea
Reteta de prajitura Raffaello
Postat de: merisor67 in PrajituriIata cum se prepara Reteta de prajitura Raffaello Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Îl pornim în momentul când ne apucăm de lucru. Separăm albușurile de...Citeste continuarea
Crema de broccoli cu seminte de...
Postat de: simona72 in SupeIn oala in care faceti supa, se pun la incins 2 linguri ulei. Se adauga baconul sau sunca taiata feliute. Se prajeste la foc mic 3-4 minute, pana grasimea incepe sa se topeasca. Se adauga ceapa...Citeste continuarea
Desert prajitura minunata cu bulion...
Postat de: AngelicaDorondoc in PrajituriPrima data ne apucam sa facem aluatul pentru cele patru foi. Amestecam uleiul cu zaharul si sarea, apoi adaugam bulionul, esenta de rom, faina si praful de copt. Vom obtine un aluat...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu stafide
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se pun stafidele (opărite în prealabil 1 minut, în apă fierbinte) în rom, pentru a se înmuia și impregna, în timp ce se pregătește aluatul....Citeste continuarea
Conopida impanata cu cascaval, la...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeConopida se curăță de foile groase și de cotorul de la bază și se spală bine sub jet de apă. Se pune conopida la fiert cu apă rece și sare, pentru 8-10 minute, maxim....Citeste continuarea
Desert briose cu banane
Postat de: Geanina87 in Mancare copiiSe strivesc bananele cu furculița sau cu ustensila de piure, se adauga ouăle, uleiul și putin câte puțin din faina amestecata cu praful de copt pana o terminam. Amestecam cu telul.Punem...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare a la grec
Postat de: licurici_lra in CiorbeRasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore. Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul...Citeste continuarea
Aperitiv langosi cu branza sarata
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim laptele și diluăm sarea în el. Îl turnăm, treptat,...Citeste continuarea
Salata Curcubeu
Postat de: RODIMUR in SalateOuăle se fierb tare și când sunt gata, se scot din apa fierbinte, se răcesc, se curăță de coji și se feliază. Țelina se curăță, se spală, se feliază și se pune la fiert cu...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata, cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe pregateste umplutura: branza se amesteca cu zaharul, ouale, esentele si stafidele (clatite cu apa). Se lasa la frigider pana cand aluatul este gata. Se da drumul la cuptor pentru a se...Citeste continuarea
Placinte cu branza sarata si cascaval
Postat de: reisnaor_2006 in Cook and smilePentru inceput preparam maiaua din apa, zahar si drojdie. Frecam zaharul cu drojdia, adaugam apa calduta si o lasam sa isi dubleze volumul. ...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCuratati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca....Citeste continuarea