Desert tort cu mere intregi

de Lau in Torturi, 15 Mai 2019 | 3656 vizualizari

 

 Multumesc Rocsy
"retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Mere
  • 8 mere potrivite(in functie de tava si cat de mari sunt merele)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 8 bomboane caramel
  • 8 bucati miez de nuca
  • 50 g unt
  • zeama de lamaie
  • Decor
  • 150 ml frisca
  • 150 g smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mere intregi:

Mere-curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele.

In fiecare gaura de la cotor adaugam cate un miez de nuca si cate o caramea. Presaram zaharul vanilat si deasupra cate o bucata de unt.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 min.

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul, mixam pana ce se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt, adaugam si esenta si omogenizam cu paleta cu miscari de jos in sus.

Scoatem tava de la cuptor si adaugam blatul, nivelam si dam la cuptorul incalzit cca 35 min.

Facem testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca in tava cca 20 min dupa care rasturnam pe un platou.

Lasan sa se raceasca foarte bine, dupa care il decoram cu frisca mixata cu smantana.

Dam la rece cateva ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere intregi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet Marcolino