Tocanita de ciuperci cu ardei grasi

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 11 Mai 2019 | 7640 vizualizari

 

De dragul ciupercilor champignons, dar și a ardeilor grași dulci, am făcut ieri o tocăniță excelentă, foarte gustoasă, mai ales asociată cu mămăliguță caldă și moale. O simfonie de culori și gusturi...
O mâncare ce se prepară destul de repede, mai mult timp cerând cuățarea și pregătirea legumelor, pentru gătit.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de ciuperci champignons
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 2 cepe roșii, mici
  • 3 fire de ceapă verde
  • 4 căței de usturoi
  • 2 roșii medii
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 150 ml de supă de legume
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu ardei grasi:

Se curăță cepele roșii și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare.

Se curăță ciupercile de pielițe și filamente, se spală în câteva ape și apoi se feliază.

Se adaugă ciupercile feliate în vasul cu legumele călite și apoi supa de legume. Se prepară ciupercile înăbușit, la foc mic, până se pătrund și mai scade lichidul lăsat de ele și supa de legume adăugată.

Între timp se spală roșiile și se taie în bucăți destul de mari, iar ardeii se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne.

Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele.

Se aleg mărarul și frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Când ciupercile au fiert la foc înăbușit și s-au pătruns, se adaugă roșiile tăiate bucăți și după ce mai scade puțin lichidul lăsat de ele, se adaugă ardeii grași tăiați julienne. Se fierb legumele, în continuare, înăbușit, la foc mic. 

După 7-8 minute, se adaugă ceapa verde tăiată rondele și se mai lasă vasul pe foc încă 5-6 minute, timp în care se pătrund și ultimele legume adăugate.

Se condimentează cu sare și piper, se oprește focul de la aragaz și apoi se presară mărar și pătrunjel tocat.

Tocănița se servește caldă, presărată cu mărar și asociată cu mămăliguță caldă, de asemenea.

TIPS-URI

1

Nu mărunțiți prea tare legumele, pentru ca tocănița să nu aibă, în final, aspectul unui terci.

2

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă, ci înmuiați-le doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să rămână dulci și bune.

3

Puteți folosi orice ciuperci vă plac și aveți la îndemână, nu neapărat champignons.

4

Dacă nu aveți supă de legume, puteți folosi supă concentrată, sau pur și simplu, apă.

5

Faceți mâncarea la foc mic, înăbușit și evitați să amestecați frecvent în oală, ca să nu se strivească legumele, mai ales după ce adăugați ardeii grași, spre sfârșitul preparării.

6

Presărați verdețuri (mărar și pătrunjel tocat) după ce ați condimentat tocănița și ați luat-o de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu ardei grasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bureti iuti pane