Am vazut reteta prima data pe siteurile culinare unguresti. Apoi Ksenya a preparat aceast snitel si mi-a starnit din nou curiozitatea. Am fost intr-un bistro clujean la masa si am consultat meniul din timp. Am comandat Matrai borzoska. Deziluzie totala - era groaznic de prost preparat cu crusta pe margini tare si arsa, restul o clica nu prea identificai cartofii. De ciuda, in urmatoarele zile mi-am preparat singura acasa. Am studiat retetele originale si am trecut la treaba. Traducera la Matrai borzaska este derizorie ceva cu zburlit probabil de la aspectul dat de cartofii razuiti si de cascavalul ras. :D
"Retete pentru mese in familie"
1
Reteta originala prevede usturoi pisat in smantana. Fiind primavara eu am preferat un gust mai delicat folosind usturoi verde.
2
Matrai Borzoska este servit in mod frecvent in Ungaria cu garnitura de orez.
3
Noi am preferat o salata de ardei copti marinati.
4
Puteti prepara Matrai Borzoska si cu piept de pui.