Simplu de preparat atat ficateii de pui cu ceapa la tigaie, cat si cartofii noi la cuptor cu unt si busuioc!
Incepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie.
Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu untul din tava. Presaram sare si busuioc si ii dam la cuptor, la 200 de grade, pentru 40-45 de minute, sau pana sunt rumeniti la exterior si patrunsi la interior.
Pe parcurs, ii mai intoarcem de pe o parte pe cealalta.
Cat cartofii stau la cuptor, spalam si curatam ficateii de pui de pielite, apoi ii lasam la scurs si ii zvantam cu prosoape de hartie.
Punem uleiul la incins la foc mediu spre mare si adaugam ficateii.
Ii rumenim bine pe ambele parti, apoi dam focul mai incet si adaugam ceapa tocata marunt si o amestecam printre ficatei.
Presăram sare si condimentele si ii lasam sa se prepare, sub capac, la foc mic spre mediu, amestecandu-i din cand in cand. Spre final, adaugam peste ficatei, untul de la cartofi, pentru un plus de gust si cremozitate, precum si crema de otet balsamic.
Servim cartofii presarati cu marar verde, alaturi de ficateii cremosi si gustosi si niste gogosari in sos de rosii.