Varza noua tuguiata calita

de marianbobosea in Mancaruri de legume, 10 Mai 2019 | 2705 vizualizari

 

Retete pentru mase in familie. Am aflat de la o doamna bine, ca varza noua tuguiata este cea mai buna calita. Cum sunt un mare pofticios, am purces la piata de unde am cumparat cantitati necesare pregatirii unui pranz delicios, in familie.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. varza
  • 800 g. fleica
  • 500 g. carnati de casa din congelatorul propriu
  • 1 ardei capia rosu
  • o legatura de marar
  • 2 foi dafin
  • 15-20 boabe piper negru
  • 300 ml. suc de rosii
  • sare dupa gust
  • 50 ml. ulei
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua tuguiata calita:

Tocam varza cat putem de fin.

Varza tocata se freaca cu putina sare si o punem intr-o cratita incapatoare pentru cantitatea de varza tocata.

Separat se pune uleiul la incins, peste care se adauga fleica taiata in bucati de 4-5 cm.

Cand fleica s-a rumenit, o scoatem intr-un castron.

Grasimea obtinuta si fleica se adauga peste varza, amestecand in vederea inglobarii.

 Spalam si tocam julien ardeiul capia, adaugandu-l peste varza.

 Se tine pe foc amestecand din cand in cand, aducand partea de pe fundul vasului la suprafata.
Adaugam sucul de rosii si piperul, amestecand bine.

 Spalam si tocam marunt mararul, adaugandu-l peste varza.
Nivelam varza din cratita cu lingura, punem carnatii deasupra si dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 45-50 minute. Dupa acest timp gustam varza sa vedem daca este fiarta.

Se serveste cu mamaliga si ardei iute.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Fleia se parlestela flacara ,pentru a evita surprizele paroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua tuguiata calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza murata calita cu slanina si carne afumata